hirdetés
hirdetés

Környezettudatos közlekedés

Ökofolyosó Erdély és a Fekete-tenger között

Az átadott, elektromos töltőállomásokkal szegélyezett sztráda Aradot és Konstancát köti össze.

hirdetés

Október 21-ére megépítették és rögvest fel is avatták a Renovatio e-charge-ot, amely Románia első, az elektromos autók számára kialakított közúti elektromos gyorstöltőállomás-hálózata. A megújulóenergia-szektorra szakosodott Renovatio nemzetközi csoport a német Kaufland kiskereskedelmi üzletlánccal együttműködésben hozta létre az ország nyugati és dél-keleti részét összekötő rendszert. Romániában az elektromos kocsik sofőrjei a járműveikkel immár Aradtól és Temesvártól keletre Bukarestig, illetve innen tovább egészen a Fekete-tenger partjánál fekvő Konstanca kikötőiig eljuthatnak. Az egyes aradi, temesvári, dévai, szászsebesi, nagyszebeni, pitesti, konstancai és bukaresti üzletek parkolóiban elhelyezett állomások használata ingyenes.

Alexandru Teodorescu, az energiatársaság vezérigazgatójának szavainak értelmében az együttműködő páros a Bukarest-Brassó-Marosvásárhely-Kolozsvár-Nagyvárad útvonalon egy hasonló hálózatot szintén a publikum rendelkezésére bocsát majd. Az építkezések mindenesetre 2017 közepére várhatóan befejeződnek. Szíve szerint a két cég Bukarestet és Jászvásárt is összekötné egy „ökofolyosóval”.

Az átadás emlékezetessé tételéhez Bukarestből Nagyszeben felé néhány helyi blogger hat Volkswagen Golf elektromos autóban gyorsan neki is vágott az újdonsült felvillanyozott útvonalnak. A vezetők a lemerült kocsijaikba lépten-nyomon értelemszerűen a Renovatio kútjaiból leheltek szuflát.

Forrás: Romania-Insider.com

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Romania-Insider.com)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés