hirdetés
hirdetés

Robotika

Nyomtassunk magunknak barátot!

Amennyiben magányosak lennénk, a 3D-printerek segítségével maholnap saját kezűleg tákolhatjuk össze barátságos robotcimboránkat.

hirdetés

Nemsokára előzékeny, humanoid robotok lephetik el az üzleteket, a szállodákat, a repülőtereket és a kórházakat is, sőt, csakhamar otthonainkban is felüthetik fejüket a gépemberek. Bár nem sokan engedhetik meg maguknak, hogy egy hasonló, emberszabású masinába beruházzanak, a „kütyü” háromdimenziós kinyomtatása már kevesebb embernek haladja meg az anyagi lehetőségeit.

Az InMoov

Az InMoov nevű robot a szájával, a szemével, tagolt karjaival és kerekeken végrehajtott helyváltoztatással reagál a szóban vagy joystickkal megfogalmazott parancsokra. Nyílt forráskódú kialakítása miatt a DIY (Do It Yourself – Csináld Magad!) mozgalom szakavatott hívei maguk nyomtathatják ki az InMoov kezeit vagy a fejét, és saját kezűleg eszkábálhatják össze hőn áhított androidjukat. A technológiában kellően jártas kalandorok a robot fizikumát, illetve a szoftverét is a maguk kedvére alakíthatják. A Portico alábbi videóján az InMoovval és a feltalálójával közelebbről is megismerkedhetünk:

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Popular Science)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[169248] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés