Nyolc gyárat díjaztak az Év Gyára 2018 versenyen
A GyártásTrend magazint is kiadó PPH Media kihirdette az Év Gyára 2018 díjakat május 3-án a Larus Étteremben. Az autóipari beszállító Continental Automotive Hungary Kft., a műanyagfröccsöntő Simon István Egyéni Vállalkozó és a világítástechnikai és autóipari beszállító vállalat, az EMIKA Zrt. nyerte a bevételi árkategóriák alapján kiosztott három összetett díjat.

Negyedik alkalommal hirdette meg a GyártásTrend Magazin, és az azt kiadó PPH Media az Év Gyára versenyt, amelynek versenyidőszaka fél évet ölelt fel. Minden hazai termelőüzemmel rendelkező cég pályázhatott a meghirdetett 9 kategóriára, az összetett Év Gyára díjat pedig az a cég nyerhette el, amely több kategóriában pályázott, és legalább az egyikben az első helyen végzett. Árbevétel szerint három összetett nyertest hirdettünk, idén is külön osztottunk Év Gyára díjat a 3 milliárd forint alatti, a 3-10 milliárd forint közötti, és a 10 milliárd forint feletti éves nettó árbevétellel rendelkező cég körében.

Az Év Gyára 2018 összetett nyertesei

Év Gyára 10 milliárd forint feletti éves nettó árbevétel kategóriában: Continental Automotive Hungary Kft.

Év Gyára 3-10 milliárd forint közötti éves nettó árbevétel kategóriában: Simon István e.v.

Év Gyára 3 milliárd forint alatti éves nettó árbevétel kategóriában: EMIKA Zrt.

Kategóriagyőztesek

Legjobb menedzsmentfolyamatok (támogató: MEWA): STI Petőfi Nyomda Kft.

Leginnovatívabb gyártó: Videoton Elektro-PLAST Kft.

Legjobb termelő: Continental Automotive Hungary Kft.

Legeredményesebb gyártástámogató: Hell Cégcsoport – Quality Pack Zrt.

Vevői elégedettség: EMIKA Zrt.

Dolgozói elégedettség: Duna-Dráva Cement Kft.

Beszállító kapcsolatok: Simon István e.v.

Energiahatékonyság (támogató: CYEB): Continental Automotive Hungary Kft.

Ipar 4.0: Continental Automotive Hungary Kft.

A zsűri különdíja iparágformáló tevékenységéért: IQ Kecskemét Ipari Kutató Kft.

A vállaltirányítási rendszerből kinyerhető, számadatokra épülő pályázati adatlapokat november végéig kellett beküldeniük a cégeknek, összesen 63 kategóriapályázat érkezett. Ezt követően alakította ki a verseny szakmai partnere, a Process Solutions Kft. kategóriánként a három legjobb pályázatot benyújtó cégek shortlistjét.

Idén a nagyvállalati árbevételű cégek jelentkezése erősen felülreprezentált volt a többi kategóriához képest, így kimondottan erős volt a mezőny. A kiválasztott cégeket a PPH Media, a Process Solutions, és a verseny további szakmai partnerei, az MTA SZTAKI és a CYEB szakemberei járták végig, hogy a helyszínen is auditálják a benyújtott adatokat, továbbá személyes benyomásokat szerezzenek a gyárak működéséről. Az eredményeket végül egy szakértőkből álló zsűri előtt prezentálták, akikkel együtt született meg a végleges döntés.
A díjakat a gálán a zsűri tagjaitól vehették át a díjazott vállaltok. 

Manapság nem csak a fogyasztási cikkek piacán, de a vállalatok közti kereskedelemben is felértékelődnek a szolgáltatások, egy gyárnak ma már sokkal jobban kell domborítania erényeit, erősségeit a B2B szektorban is, mint az korábban jellemző volt.

Többek között ebben is nagy szerepe van az Év Gyára versenynek, amely évről-évre lehetőséget nyújt a hazai gyártó üzemeknek arra, hogy megmérethessék magukat és példásan működő folyamataikkal employer branding eszközöket kaphassanak a kezükbe, vagy akár beszállítói partnerkapcsolataik erősítését érhessék el.

A versenyben shortlistre került még: BOS Automotive Products Magyarország Bt., Hafner Pneumatika Kft., Mapei Kft., Videoton Battery Technologies Kft.

Idén a versenyzők között volt műanyagipari, autóipari gyártó, fémipari vállalat, ipari pneumatikával foglalkozó cég, élelmiszeripari, építőipari vállalat és elektrotechnikai gyártó is.

A versenyt jövőre is meghirdeti a kiadó. Részletek: www.evgyara.hu