Trapp Henci 2021. január 28. 09:15
Népszerű robbanómotoros Audik kerülnek le a gyártósorról
Az Audi kivezeti az A4, A6 és A8-as modelljeiből a belsőégésű motort, viszont még idén bemutatják új elektromos járművüket, amely se nem A, se nem Q – az Audi vezérének nyilatkozata szerint.

Markus Duesmannt, a feltalálót, a mérnököt és a fura motorkerékpárokkal foglalkozó hobbistát mindenki úgy ismeri, mint az Audi fejét, aki most úgy határozott, hogy kivezeti a népszerű modellekből (Audi A4, A6 és A8) a belsőégésű motort és elektromosra cseréli azt.

Az A8 még idén átesik a "motorcserén" az A4-es és A6-os új verziói 2023-ban térnek vissza. plug-in hibrid autókra egyáltalán nem akar az Audi támaszkodni, sőt idén ősztől gyakorlatilag egy megszűnt modellként fognak tekinteni a hibridekre – nyilatkozta a német Manager-magazinnak Duesmann.

Két hete az Audi főnöke már elmondta egy másik német üzleti lapnak, a Wirtschaftswoche-nak, hogy jelenleg egy olyan konkrét menetrenden dolgoznak, amely a belső égésű motorokat „a következő 10 év alatt” fokozatosan megszüntetik az Audinál. Jelenleg az e-tron modellel vannak jelen,a prémiumkategóriájú elektromos autók piacán, de Duesmann az interjúban kiemelte az Artemis munkacsoport projektjét, amely első elektromos autóját idén ősszel fogják bemutatni az IAA-n. „Ez egy új járműkategória lesz, amelyet sem A-nak nem hívnak, sem Q-nak."