Nemzetközi szinten terjeszkedik a Horn Group
A meglévő és a potenciális ügyfelek hatékonyabb kiszolgálásához új leányvállalatot alapított Törökországban a társaság.

2020. április 1-én vállalatot alapított Törökországban a Horn Group. A továbbiakban ez a cég felel majd a precíziósszerszám-gyártó termékeinek helyi értékesítéséért – korábban ezt a feladatot egy kereskedelmi partner látta el.

A Horn azért döntött egy törökországi képviselet megnyitása mellett, mert így a már létező és a potenciális ügyfeleit jobban ki tudja szolgálni.

A mottó: Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!

A Horn Törökországban ugyanazon célok megvalósítására törekszik, mint Németországban és sok más államban: a vállalat technológiai előnyt és fenntartható ügyfélkapcsolatokat kíván nyújtani a kliensei számára.

Mivel minden ország egyedi, regionális lebontásban a helyi feltételekre adott válaszok is nagyon változatos képet mutathatnak.

Az új értékesítési iroda Isztambulban található, és a jelenlegi területe 450 m². Bahadir Öge, a Horn Turkey egyik ügyvezető igazgatója így fogalmazott: „Az ország kiváló növekedési potenciált rejt a termékeink számára. Meggyőződésem, hogy közép- vagy hosszútávon el fogjuk érni a céljainkat, és mint a technológia törökországi éllovasa tovább erősíthetjük majd a megszerzett pozíciónkat.”

Törökország alapterülete 783 562 km², és 2019-ben 83 millió fő volt a köztársaság lakossága. Bár a szerszámgép-kereskedelem 2019 óta hanyatlik, a kormány középtávú várakozásai mostanáig pozitívak voltak. A VDMA (Német Gépipari Vállalatok Szövetsége) szerint 2022-ig eredetileg a tényleges bruttó hazai termék 5 százalékos éves növekedése szerepelt a tervekben. Úgy Törökországban, mint globális szinten továbbra is nyitott kérdés azonban, hogy a koronavírus milyen hatást gyakorol a gazdasági folyamatokra.

Mind ennek ellenére Öge bizakodó. A szakember állítása szerint „különösen a következő időszakban a darabolási folyamatok fejlesztéséhez és optimalizálásához innovatív és célzott szerszámmegoldásokra lesz szükség ahhoz, hogy a gyártóknak ne kelljen újabb gépekbe beruházniuk.“