Német hyperloopkapszula-építőket támogat a Panasonic
A Müncheni Műszaki Egyetem száguldó fülkéi jó esélyekkel indulnak a SpaceX idei gyorsasági versenyén.

A SpaceX idén július 22-én rendezi meg harmadszor a Hyperloop Pod Competition (Hyperloopkapszula-verseny) nevű kaliforniai eseményét. A Panasonic Industry Europe bejelentette, hogy a cég szponzorálja a megmérettetésen részt vevő, a Müncheni Műszaki Egyetem diákjaiból verbuvált, WARR elnevezésű csapatot.

A WARR Hyperloop célja, hogy a viadalig megtervezze, összeszerelje és letesztelje a Hyperloopkapszulájának legújabb prototípusát, hogy aztán a versenyt megnyerje vele. (A Hyperloopról itt írtunk részletesebben.)

Biztató esélyekkel indul: egy másik rivális mellett ők lettek a tavalyi gyorsasági torna európai győztesei. A legutóbb felfedett jármű impozáns képességekkel rendelkezik: a teljesítménye 50 kilowattról 240 kilowattra, vagy ha úgy tetszik 320 lóerőre nőtt, a felszállásnak nekilendülő repülőnél ötször sebesebben gyorsul, a végsebessége pedig 600 kilométer per óra.

A kapszula megépítése külső anyagi támogatás nélkül lehetetlen lett volna. A kivitelezéshez szükséges nyersanyagok és felszerelések rendkívül drágák és nehezen beszerezhetőek, és így a diákok szponzorok, adományozók és nem utolsó sorban az ipari partnerek jártassága nélkül nem tudtak volna elboldogulni. A reléktől kezdve, a különböző szenzorokon keresztül a passzív komponensekig a WARR Hyperloopkapszulában a Panasonic Industry Europe technológiáinak például széles skálája fellelhető. Még fontosabb azonban, hogy a vállalat folyamatos szakmai visszacsatolást és iránymutatást nyújt a lelkes fiatalok számára.