hirdetés
hirdetés

Önvezető autó

Nem totojázik a Toyota

Az autógyártó pillanatnyilag a Google két élvonalbeli vállalatát szeretné megszerezni magának.

hirdetés

A Google anyavállalataként az Alphabet néhány hónapja már igyekszik megválni Boston Dynamics nevű robotikarészlegétől, tekintve, hogy figyelmét sokkal inkább az önvezető autók problematikája köti le mostanában.

A Toyota Kutatóintézetéről már a kezdetek óta azt rebesgették, hogy igyekszik felmarni magának a vállalatot, a Nikkei azonban most már arról számolt be, hogy az autógyártó K+F részlege már nemcsak a Boston Dynamics-szal készül egyezségre lépni, hanem a Google japán robotikai cégét, a Schaftot is kiszemelte magának.

Az újság értesülései szerint a Toyota Kutatóintézete a maga 1 milliárd dolláros büdzséjét kívánja felhasználni a két cég bekebelezéséhez.

Az intézetet 2015 novemberében hozták létre a mesterséges intelligenciára vonatkozó, a robotikai, illetve az önvezető autók technológiájára irányuló fejlesztések céljából, és ennek első létesítményét januárban, a Szilikon-völgyben adták át.

A hét korábbi részében a Tech Insider arról számolt be, hogy „a tinta már majdnem megszáradt” a megegyezésen, vagyis az Alphabet és a Toyota hivatalosan lassan be is jelenti az akciót.

Az autógyártó még márciusban vette fel csapatába az önjáró autók specialistájának számító Jaybridge Robotics alakulatát, hogy a cég automata kocsijai konkrétan már akár 2020-ban (önállóan?...) legördülhessenek a gyártószalagokról.

Fotó: Shutterstock

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Engadget)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés