hirdetés
hirdetés

Drón

Négy kerék, hat rotor

A Panther kialakítása a létező drónokénál esetenként sokkal célravezetőbb lehet.

hirdetés

Panther (Forrás: Advanced Tactics)

A kereskedelmi célú drónokkal az egyik legnagyobb gond, hogy csak úgy habzsolják az energiát, és szállingózás közben gyakran csak 20 percet tudnak eltölteni a levegőben. Az előnyük természetesen, hogy ügyködésük helyszínét tekintve „a határ tulajdonképpen a csillagos ég”. A kerekeken történő, szárazföldi közlekedés energiatakarékosabb, viszont csupán a talajszinten fellelhető objektumokkal tud érdemi kapcsolatba lépni.

Az Advanced Tactics Panther nevű drónja éppen ezért egyesíti magában a két közlekedési módszert.

Itt gurul:

Create, Discover and Share GIFs on Gfycat

Itt pedig repül:

Create, Discover and Share GIFs on Gfycat

További előnye, hogy heves széllökések közepette sem veszíti el funkcionalitását, illetve akár 6,8 kilogrammnyi terhet is elbír a hátán.

Készítői azzal dicsekszenek, hogy (szerintük) ideális a vezetékek ellenőrzésére, és talajszinten csaknem 100 (96) kilométer megtételére képes, mi több, a kisebb akadályokon akár keresztül is szökken. Fürgesége folytán terepmunkára kétség kívül alkalmas.

Az Advanced Tactics a Panther első verzióját 2012-ben tesztelte, és promóciós céllal egy guruló, illetve repülő modellről nemrég egy videót közszemlére is bocsátott.

A Panther érdekes, újszerű dróndizájnnal rendelkezik, amely tulajdonképpen az Advanced Tactics sokkal izgalmasabb járművének a „tesztkialakítása”: a nagyobb masina már emberek szállítására is alkalmas lehet.

Az Advanced Tactics egyelőre ugyanakkor minden erejével a Pantherra koncentrál.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Popular Science)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[197460] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés