hirdetés
hirdetés

Esemény

Napelemes térburkolattól a roncsolt területek kármentesítéséig

Bemutatkoztak a hazai zöldipari innovációk az ÖKOINDUSTRIA környezetvédelmi szakkiállításon, melyet idén virtuálisan rendeztek meg és melynek során ÖKOINDUSTRIA 2021 nagydíjat is.

hirdetés

Véget ért környezetvédelmi szakkiállítás és konferencia sorozat fókuszában a körforgásos gazdaság, a vízgazdálkodás és az elektromobilitás kérdésköre szerepelt, valamint bemutatkoztak azok a hazai zöldipari innovációk is, amelyek a nemzetközi piacon is megállják helyüket. ‍A háromnapos virtuális programon több mint 4000 látogató és 70 kiállító vett részt és a zárónapon került sor a Virtuális Startup Piac és az ÖKOINDUSTRIA Nagydíj átadására.

Tiszai uszadékfából és reciklált folyami műanyag hulladékokból készült az ÖKOINDUSTRIA Nagydíj
Tiszai uszadékfából és reciklált folyami műanyag hulladékokból készült az ÖKOINDUSTRIA Nagydíj

Az esemény számokban:
3 nap
100+ programelem
4000+ regisztrált résztvevő
11000+ standlátogatás
70 kiállítói stand, 19 holland cég és startup

Az ÖKOINDUSTRIA kiemelten fontosnak tartja az új kezdeményezések, technológiák támogatását, ezért 10 ökoinnováció és zöld startup számára térítésmentesen virtuális standot biztosított. A Startup Piac résztvevők standjait egy négytagú zsűri értékelte. A zsűri tagja volt Virág Annamária (PANNON Pro Innovations), Horváth Márk (Kék Bolygó Alapítvány), Katona Attila (CEU) és Tomaj Zsófia (fenntartható fejlődési szakértő).

A résztvevők között három különdíj került kiosztásra. A Compocity kapta a termék/szolgáltatás teljes körű karbonlábnyomának kiszámítását a ZeroKarbon jóvoltából. A Water MiniLab lett a Silent Rock befektetésre felkészítő tanácsadás és coaching nyertese. A W-heat, a Természetfilm.hu Egyesület jóvoltából egy 2-3 perces image vagy promó videó készítését kapta.

Az Innovatív Térburkolatfejlesztő Kft. marketingvezetője, Ruscsák Helga
Az Innovatív Térburkolatfejlesztő Kft. marketingvezetője, Ruscsák Helga

Az ÖKOINDUSTRIA2021 Nagydíjat két kategóriában adták át. A zsűrizést a KSZGYSZ 9 fős Elnöksége végezte.

A leginnovatívabb fejlesztés kategóriájának díját az Innovatív Térburkolatfejlesztő Kft. a (Platio Solar) kapta, amely egy budapesti zöld startup: a PLATIO napelemes térburkolat kifejlesztője és gyártója. A PLATIO egy olyan innovatív, napelemes építőipari termék, amely nemcsak tiszta energiaforrást termel, de környezetkímélő is, mivel tartószerkezete újrahasznosított műanyagból készül, ezáltal duplán környezetbarát építőanyag. A termék működési elve megegyezik a hagyományos napelemekkel, a PLATIO-val esztétikus és helytakarékos alternatívát kínálnak a tetőre szerelhető napelemekkel szemben.

‍Az ÖKOINDUSTRIA Nagydíj leglátogatottabb kiállítója kategória díját az ENVIROTIS Holding Zrt. nyerte, amely az ipari hulladékok kezelésére és ipari területek komplex kármentesítésére, roncsolt területek remediációjára nyújt teljes körű megoldást az ország egész területén. Zöld, innovatív megoldásokat biztosítanak partnereiknek, tevékenységüket a környezet védelme, a fenntartható gazdaság elősegítése iránti elkötelezettség jellemzi.

A tiszai uszadékfából és reciklàlt folyami műanyag hulladékokból készített készített ÖKOINDUSTRIA Nagydíjat az ENVIROTIS Holding Czeglédi Andor vezérigazgató helyettese, valamint az Innovatív Térburkolatfejlesztő Kft. marketingvezetője, Ruscsák Helga vehette át Hankó Gergelytől a KSZGYSZ ügyvezető igazgatótól.

(forrás: Ökoindustria)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés