hirdetés
hirdetés

Mobilitás

Merre tovább közlekedés?

Hogyan változtatják meg az új autóipari technológiák a gondolkodásunkat, az életünket, és persze azt, ahogyan vezetünk?

hirdetés

Az autó- és elektronikai ipar számos meghatározó szereplőjének részvételével szeptember 4-én és 5-én szervezik meg először a Shift Automotive nevű kongresszust, amely a feltörekvő gépjárműipari technológiákat és azoknak a fogyasztókra gyakorolt hatásait járja körül. A BMW-től kezdve a Boschon keresztül a Nokiáig számos óriáscég prominense jelen lesz a várhatóan évente kétszer megrendezésre kerülő találkozón. A piaci versenyzők képviselői mellett többek között Bobbie Seppelt, az MIT professzora, a Cardiff Centre for Automotive Industry Research (Cardiffi Autóipari Kutatóközpont) részéről professzor Peter Wells, illetve az Európai Parlament Közlekedési Bizottságának elnöke, Karima Delli is tiszteletét teszi, illetve előadást tart az eseményen.

Forrás: 123rf

A Shift Automotive-on a szakemberek főleg azt járják körül, hogy az autó- és elektronikai iparban folyamatosan előre törő technológiák milyen gyorsan és mennyire behatóan fogják átformálni a közlekedés világát. Egyebek mellett az autonóm járművek, a jövőbeli közlekedés szabályozási kihívásai, a hálózatba kapcsolt (integrált) mobilitás, a fejlett vezetéstámogató rendszerek (ADAS) és az okosközlekedés kérdésköreit igyekeznek majd kivesézni a szakértők. Azt is meg fogják vizsgálni, hogy a fogyasztók mennyire állnak készen a technológiai fejlődés okozta változások befogadására. Vajon az újítások egyszerűbbé teszik, vagy csak tovább bonyolítják számukra a vezetést? Mi lesz, ha a sofőrök végleg utassá válnak?

A Shift Automotive találkozót a tervek szerint évente kétszer, Genfben és Berlinben fogják megrendezni. A mostani eseményre a berlini IFA 2018 fogyasztói elektronikai világvásár keretében kerül sor.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: IFA)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés