Már foglalhatók a helyek egy német cég légi taxijára
Egy Volocopter nevű cég bejelentette, hogy két-három éven belül már magánszemélyek is belekóstolhatnak, milyen is a cég légi taxijain utazni.

Egy Volocopter nevű német startup bejelentette, hogy VoloFirst elnevezésű programja keretében két-három éven belül már magánszemélyek is kipróbálhatják, milyen is a cég légi taxijain utazni. Az első repülésekre a jegyek 300 euróba kerülnek, és foglaláskor az összeg 10 százalékát kell előlegként kifizetni az ügyfeleknek.

Az árba beletartozik egy 15 perces taxis repülés, egy videófelvétel az eseményről, illetve egy személyre szóló igazolás, hogy a résztvevő tényleg ott volt a járművön.

A VoloCity nevű elektromos légi taxik nemrégiben sikeres bemutató repüléseket teljesítettek Stuttgartban, Helsinkiben és Szingapúrban is. A Volocopter illetékesei e repülések alapján döntöttek úgy, hogy megkezdik a jegyek értékesítését.

A légi taxik működtetésére a vállalat mindamellett még nem kapta meg az engedélyt.

A jóváhagyás megszerzéséig a Volocopter egyik célja a „piaci vonzerő megszerzése”, ami ugyan hangzatos törekvés, de nagyon pontosan nem lehet tudni, hogy mit takar.