Már kapható a plafonon csúszkáló konyhai robotkar
A szakácsoknak nyújtott segítség mellett a síneken közlekedő szerkezet egyik legnagyobb előnye, hogy kifinomult navigációs rendszerének köszönhetően sosincs „láb alatt”.

A Flippy Robot-on-a-Rail, avagy Flippy ROAR néven ismert apparátus jelenleg 30 000 dollárba kerül, de Miso Robotics nevű gyártója a jövőben akár 20 000 dollárra is leszoríthatja az árát.

Csak úgy, mint Flippy nevű elődjét, a mesterséges konyhai kisegítőt többek között olaj-, illetve grillsütők szakszerű használatára képezték ki.

A robot gépi tanulással azonosítja az élelmiszereket, és a navigációja megkönnyítéséhez is számos kamerával (például az Inteltől egy 3D-s mélységérzékelő kamerával és egy hőkamerával) van felvértezve.

A gép a spatulák és sütőkosarak kezelésében egyaránt jeleskedik.

A Flippy ROAR állítólag összesen 19 étel elkészítésében tud hathatósan közreműködni, továbbá különböző, az égett maradék lekaparásához és a fáradt olaj eltávolításához hasonló karbantartási feladatokat is el tud végezni.

A robot mesterségesintelligencia-rendszere már a sütésre szánt élelmiszerek rendkívül széles tárházát képes azonosítani. Ezek közé tartozik a csirkefalatok, a csirkeszárnyak, a pattogatott kukorica, a garnéla, a sült krumpli, a krokettek és a hagymakarikák is.

A konyhai személyzet egy 15,6 hüvelykes érintőkijelzőn keresztül tudja irányítani a robot tevékenységét.