Légi közlekedés szárazföldön
A Hyperlooppal rokon, ám attól bizonyos szempontból jelentősen eltérő működésű közlekedési rendszert álmodott meg egy tervezési tanácsadó cég.

Ha a légi közlekedés, mint olyan, egy ország lenne, a 10. legnagyobb üvegházhatásúgáz-kibocsátó lenne a világ államai között. Minden előrejelzés azt mutatja, hogy kontroll vagy alternatíva nélkül ez a kibocsátás a jövőben is csak növekedni fog.

Ideális esetben egy ilyen, hatékonyabb, kényelmesebb és fenntarthatóbb alternatíva lehetne az Aeroslider, amely egyszerre nevezhető légi és szárazföldi tömegközlekedési eszköznek.

A Manyone nevű tervezési tanácsadó cég által megálmodott vonatszerűség működési elve hasonlít a Hyperloop egyik fajtájánál alkalmazott mechanizmusra, de ezért jelentősen el is tér tőle.

Aeroslider (Koncepciórajz; Forrás: Manyone)

A jármű egy nagyjából 245 méter hosszú, lineáris mágnesekkel felszerelt és a Hyperlooppal szemben szabad téren, lebegve száguldó kapszula, amely a szárazföldre épített elektromágneses portálokon keresztül siklik a célállomása felé. Haladás közben ezek a gyűrűk mágneses úton jókora lendületet kölcsönöznek a járműnek, amely így az elképzelés szerint akár 800 kilométer per órára is felgyorsulhatna. Az üzemelés módja a járműbe integrált motor vagy akkumulátor használatát indokolatlanná teszi. A hurkokat helyi energiaforrásokból lehetne ellátni elektromossággal.

Aeroslider (Koncepciórajz; Forrás: Manyone)

A rendszert kényelmes és gyors, hosszútávú utazásokhoz tervezték. Feltalálói gyakorlatilag kisebb településeket vizionáltak a kapszulák utasterébe. A privát kabinokat, üldögélésre kialakított közteret, futópályát, éttermet, bárokat, fitness-termeket és többcélú, tárgyalásokra és munkára alkalmas helyiségeket magában foglaló Aeroslider egyelőre csak papíron létezik, ám a technológiai fejlődés jelenlegi sebessége azt sejteti, nem biztos, hogy örökre ott is marad.