hirdetés
hirdetés

Hadászat

Láthatatlanná tevő anyag Kanadából

A papírvékony találmány vizuálisan bármit be tud olvasztani az aktuális háttérbe.

hirdetés

Láthatatlanná tevő anyagot szabadalmaztatott egy Hyperstealth Biotechnology nevű, terepszínű ruhákat gyártó, kanadai cég. Legyen ugyan szó katonákról, tankokról, hajókról vagy repülőkről, a Quantum Stealth elnevezésű fejlesztéssel vizuálisan minden hatékonyan beolvasztható az aktuális háttérbe.

A Hyperstealth októberben védette le a papírvékony és olcsó anyagot, amelynek történetesen áramforrásra sincs szüksége, vagyis a csatatéri használatra optimális. Egy sajtóközlemény szerint úgy működik, hogy az elleplezni kívánt objektum körül a fényt elhajlítja.


A technológia a látható spektrumban sugárzó fény mellett az ultraibolya, az infravörös és a rövidhullámú infravörös fény esetében is működik, és így a Hyperstealth hajlamos „szélessávú láthatatlansági köpenyként” (broadband invisibility cloak) emlegetni a fejlesztést.

A szabadalmaztatás hírének bejelentése mellett a Hyperstealth több mint 100 percnyi, a technológiát leíró és bemutató felvételt is közzétett, és ha esetleg a sajtóanyagból nem derül ki egyértelműen, a videók világossá teszik, hogy a célközönség egyértelműen a hadsereg.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Futurism)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[245223] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés