Közös erővel
Február 1-jétől a két neves szerszámgépgyártó, a DMG és a Mori Seiki egyesíti tevékenységeit hazánkban is. A DMG/Mori Seiki Hungary Kft. feladatai közé tartozik a teljes körű értékesítés és szerviz, továbbá mindkét fél átfogó termékpalettájának támogatása.

A német Gildemeister csoport és a japán Mori Seiki Co. Ltd. közötti stratégiai partnerkapcsolata magában foglalja a gyártást, a beszerzést, a kutatást-fejlesztést, illetve egyes piacokon az értékesítési és szerviztevékenységeket, a finanszírozási háttér megteremtésével kiegészítve. A németországi, ázsiai, észak-amerikai és más piacokon történt sikeres egyesülést követően fontos fázisába érkezett az európai piacokon való fellépés átalakítása, amikor tavaly a Gildemeister csoport kötelékébe tartozó DMG és a Mori Seiki ezt a piacot érintően is közös vállalatot alapított.

A DMG/Mori Seiki Europe a jövőben összesen 37 európai piacért felelős 17 nemzeti vállalatot fog össze, és a kooperáció érinti valamennyi műszaki szolgáltatást, így a vevőszolgálatot, az alkatrészellátást, az oktatást és a műszaki támogatást. A kapcsolatok mind szorosabbra fonásának végső célja a technológiai együttműködés, amelytől mindkét fél innovációs erejének megtöbbszörözését reméli.

Értékesítés és szerviz egy kézben

A kooperációs folyamat részeként Magyarországon február 1-jétől egyesítette tevékenységét a két nagyvállalat. A DMG/Mori Seiki Hungary Kft. budapesti székhelyéről felel az értékesítési és szerviztevékenységért, valamint támogatja mindkét gyártó teljes termékválasztékát. A vállalat több mint 20 alkalmazottjával nyújt széles körű támogatást partnereinek. A két márkát összefogó szervizhálózattal hatékony erőforrásokat, átfogó technikai segítséget ajánlanak ügyfeleiknek, nem utolsósorban a szervizköltségeik csökkentése mellett.

– A csúcskategóriás termékeket és szervizmegoldásokat kínáló DMG/Mori Seiki Hungary elkötelezett a 100 százalékos vevői elégedettség mellett – mondta Dorin Schäffer ügyvezető igazgató, aki az értékesítési és szerviztevékenységek egyesítésétől az eddigi határaikat túlszárnyalását és partnereik üzleti sikereinek fokozódását várja. A hatékonyság növelésére Magyarországon szerkezeti változtatásokat hajtottak végre. Partnerükkel, a DMG/Mori Seiki tevékenységét a japán gyártó termékcsaládjára fókuszálva támogató Wamatec Hungary Kft.-vel közösen kínált megoldások szinte valamennyi fémforgácsolási területet lefednek.

Átfogó termékválaszték

A DMG és a Mori Seiki elsősorban csúcskategóriás CNC esztergáiról, megmunkálóközpontjairól, öttengelyes gépeiről ismert, amelyek a Turn&Mill és Mill&Turn néven emlegetett, illetve az ultrahangos és lézeres technológiák területén hoznak kiemelkedő sikert. A továbbiakban mindkét fél bővíteni kívánja belépőkategóriás gépeinek családját. Ha takarékos esztergálás, megmunkálás az elvárás, ebben az esetben az Ecoline termékcsalád jelenti a megfelelő választást.

A siker a kiemelkedő minőségű gépek gyártásában, a folyamatos standardizálásban és a megbízható konstrukcióban rejlik, amelyek eredménye a verhetetlen az ár-teljesítmény arány. A DMG/Mori Seiki Hungary Kft. megnyitó rendezvényét Budapesten tartják március 27. és 30. között a vállalat Vegyész u. 17-25. szám alatt található központjában. A bemutatóteremben öt csúcskategóriás szerszámgép élő forgácsolási bemutatóját követhetik nyomon az érdeklődök az esemény napjaiban.