hirdetés
hirdetés

Elektromobilitás

Könnyű és erős alvázat épít e-autókhoz a Williams

A gyártó szerint a megtermett komponens előállítása gyakorlatilag nem hagy hulladékot maga után.

hirdetés

 A Williams Advanced Engineering bemutatta az elektromos kocsikba (alá?) szánt könnyű súlyú alvázát, hogy az árammal hajtott autózást légiesebbé, biztonságosabbá és zöldebbé tegye

Pillanatnyilag ez egy platform, amelyre minden autógyártó felépítheti a maga egyedi járműveit:

Forrás: Williams Advanced Engineering

Az újfajta alváz szoros kapcsolatot ápol néhány drasztikus újítással. Ilyen például a szálerősített felfüggesztés, amely 40 százalékkal könnyebb a tradicionális alumíniumos verziónál. A vállalat emellett azt állítja, hogy a nagymértékben automatizált gyártási folyamat gyakorlatilag semmilyen hulladékot nem termel. A Williams egyszersmind egy olyan módszert is kidolgozott, amellyel javítani lehet az elektromos jármű akkumulátorát borító külső vázak minőségén, és így biztonságosabbá és hatékonyabbá teszi az elemet.

Mindez indokolt, mivel jelenleg éppen a Williams gyártja a Formula-E számára az akkumulátorrendszereket, és így van fogalma róla, hogy ezek miként működnek.

Minthogy az elektromos technológia elterjedésének egyik legnagyobb kerékkötője a járművek jelentős tömege, a Williams fejlesztése talán majd újabb lökést ad térfoglalásuknak.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Engadget)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[211682] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés