Kiterjesztett valóság az Audi e-autójának szélvédőjén
Lerántotta a képzeletbeli leplet Q4 E-Tron nevű elektromos járművének enteriőrjéről az Audi. A belső tér egyik legizgalmasabb eleme igazából csak a kocsi használata közben mutatkozik meg az utasok előtt.

Egy, az utazás alatt a szélvédőre vetíthető, opcionális kiterjesztettvalóság-felületről beszélünk. amely két részre oszlik. Az alsó statikus(abb) panel a pillanatnyi sebességhez és az elsuhanó közlekedési táblák képeihez hasonló információkat jeleníti meg. A felső dinamikus kijelző ennél még szervesebb kapcsolatban áll a külső környezettel. Biztonsági szempontból nem haszontalan funkció például, hogy ha a sofőr túlságosan oldalra sodródik az autóval, a kijelző pirossal kiemeli a záróvonalat, és hogy adaptív sebességszabályozó alkalmazásakor a rendszer egy animációval nyomon követi a kocsi előtt haladó jármű mozgását.

Az AR-kijelzőnek mind ezen felül a GPS iránymutatásának vizualizációját is módjában áll átvállalni, és így igény szerint a sofőrt akár egy, a szélvédőn forgolódó, virtuális, kék nyíl is el tudja vezetni az úticéljához. A grafikus szignálok a vezető számára úgy jelennek meg, mintha 10 méteres távolságban lebegnének a szeme előtt.

Az Audi szerint az AR-rendszer, az autón szétszórt több mint ezer érzékelőtől szerzi be a jeleket, hogy a képernyőn az elemek az út egyenetlenségein áthajtva se mozduljanak el a helyükről.