Jobb akkumulátorok újrahasznosított csomagolóanyagból
„Mississippit lehet rekeszteni” Amerikában azokkal az expandált polisztirolhabból készült pelyhekkel, amelyek felhasználásával a jelenlegieknél jobb telepeket lehet előállítani.

Bár a magyar Hungarocellhez hasonló anyagból készült kis szirmok biológiailag lebomlanak, de az emberi szervezetre káros vegyületeket is tartalmaznak, és ezek történetesen a lebomlási folyamatot is jelentősen lelassítják. Indianai kutatók szerencsére rájöttek, hogy hogyan gyártsanak hatékony akkumulátorokat a tengerentúlon „csomagoló mogyorónak” (packing peanut) nevezett pelyhekből.

Az eljárás során a csomagolóanyagot 1100 Fahrenheit (593 Celsius) fokon megsütik, és így vékony szénlemezeket hoznak létre belőle. Az ilyen lapokat gyakran használják újratölthető elemek gyártásához. Az akkumulátorok töltése vagy lemerülése közben a többségében a lemezekből képzett rétegek között mozognak a töltött lítiumrészecskék. A „kisütött csomagoló mogyorók” kristályszerkezete a többi szénrácsos struktúránál hatékonyabban képes megtartani a lítiumionokat, ami egy töltéssel hosszabb üzemidőre képes akkumulátorok gyártását teszi lehetővé. A mostani eljáráshoz a szénlemezek előállításakor idáig használt sütési hőmérsékletnél emellett jóval alacsonyabb hőfok is elegendő, ami még környezetkímélőbbé teszi a folyamatot.

A rendelkezésre álló csomagolóanyag hatalmas mennyisége, illetve a technika egyszerűsége miatt nincs akadálya a megoldás mihamarabbi, kereskedelmi felhasználásának.