Játssz, hogy játszhass!
Napelemmel és nyomkodással felváltva működtethető Game Boyt hoztak létre az amerikai Northwestern Egyetem és a hollandiai Delfti Műszaki Egyetem kutatói.

Közösen eszkábáltak össze egy napelemmel és nyomkodással üzemeltethető, talán az eredetinél is "retróbb" kinézetű Game Boyt az amerikai Northwestern Egyetem és a hollandiai Delfti Műszaki Egyetem kutatói. A játékkonzolhoz nem tartozik akkumulátor, és az ikonikus elődéhez hasonló, 8-bites processzor tartja benne a lelket.

A rendszeren a szoftvereket tartalmazó régi kazetták is lefuttathatók, amely a tudósok szerint igenis jelentős számítási teljesítményt és nagy mennyiségű energiát igényel.

Az új találmány lényege, hogy a készülékben a beágyazott szolárpanelek mellett a gombjainak nyomkodásával lehet ébren tartani a tetterőt. Pötyögés közben az eszköz egy kondenzátoralapú rendszeren keresztül szívja magába az energiát. A szerkezet ugyanakkora, mint az eredeti Game Boy, és folyamatosan váltogat a két áramforrás között. Meg kell jegyezni, hogy átváltáskor a játékmenet egyelőre még egy picit megszakad. Öröm az ürömben, hogy kihagyás előtt az új játékkonzol gyorsan elmenti a játékmenetet, vagyis nem kell aggódni, hogy visszatéréskor Super Mario már máshol kóborol majd, mint ahol egyébként is hagytuk.