Izzadó robotkéz romantikus sétákhoz
Az egyedülálló emberek mindennapjainak megkönnyítésére szolgáló, élethűnek szánt, robotizált barátnőtenyeret fejlesztettek ki a japán Gifui Egyetem kutatói.

A magányos emberek társasági életének felpezsdítésére szolgáló robotok piaca folyamatosan bővül, és ezzel egyidejűleg egyre több bizarr megoldással gazdagodik a szegmens. Ezen találmányok közé tartozik például a japán Gifui Egyetemen kifejlesztett, vállra akasztható, robotizált barátnőkéz, amellyel állítólag akár facér emberek is romantikus sétára indulhatnak.

A mesterséges testrész érzetre az emberi hús imitálására tökéletesen alkalmas, rugalmas anyagból készül. A műtenyérbe ágyazott szenzorok hatására a szerkezet természethűen tagolt, mozgékony ujjai a felhasználó kezének szorítására szorítással válaszolnak. A nyomás következtében egy termikus kölcsönhatás is elindul, amely éppen az optimális hőmérsékletre melegíti fel az eszközt. Ezzel egy időben a találmány pórusain keresztül egy kellően benedvesített textildarabból egy visszafogott folyadékszivárogtatási processzus is kezdetét veszi, amely állítólag realisztikusan utánozza le a verejtékezés folyamatát.

A robotkéz használat közben egy vállon csüngő sínen csúszkál, ami sokkal nagyobb mozgásteret biztosít a gépezet számára. Ha mindez nem volna elég, a rendszer részét képezi még egy applikáció is, amely a párosított okostelefon hangszóróján keresztül akár a képzeletbeli partner lépteinek megfelelő ritmusú kopogásához és a ruhájának susogásához hasonló hangeffekteket is meg tud szólaltatni.

Egyelőre állítólag csak női tenyeret imitáló formában létezik a fejlesztés, a robotikus kéz maszkulin változatának megalkotása még várat magára.