Itt az Apple okosóra
Tim Cook az Apple menetrendszerinti termék-beharangozóján mutatta be a cég okosóráját, amellyel ismét jó nagy fába vágta a fejszéjét a méretes kaliforniai vállalat.

Helyi idő szerint hétfő reggel kilenckor kezdődött meg San Franciscóban a Yerba Buena Művészeti Központban az Apple soron következő sajtótájékoztatója. A cupertinói monstrum egyik legnagyobb, 2015-ös dobása az Apple Watch nevű okosóra, amellyel a cég a hordozható eszközökön belül is a hordható kütyük piacára kíván betörni.

Sokan aggódnak (vagy éppen a kezüket dörzsölik) az informatikai óriás lépése miatt, hiszen, ami ma csinos, illetve menő kiegészítőnek számít, az holnapra könnyen ódivatú holmivá válhat. Az öltözékünket gazdagító, informatikai eszközök piaca ugyanakkor hatalmas lehetőségeket rejt magában. A szegmens meglévő szereplői vagy más célcsoportra fókuszálnak (lásd: fitness-trackerek), vagy pedig méreteik miatt a kaliforniai cég mellett nem igazán rúgnak labdába.

Az Apple Watch egyébként számos intelligens üzenetküldő és kommunikációs szolgáltatással örvendezteti meg viselőit. Például beszélgetni is lehet vele (már hogy általa), ha esetleg valakit a Knight Rideres feeling izgalomba hozna, illetve a képernyőjén megjelenő képeket is valós időben oszthatjuk meg egy másik okosóratulajjal. A szívverésünket, illetve a sebességünket mérő szenzorok szintén helyet kaptak a karórában, amely máskülönben figyelmeztet bennünket, ha erőnléti célkitűzéseinket kissé elsumákoltuk. A korszerű „kronométer” egyébként a Sirivel (intelligens személyi asszisztens) és az Apple Pay-jel (mobilfizetési rendszer) is jól megérti magát.

Az Apple Watch ára pillanatnyilag a 349 dollár (kb. 98 ezer forint) és a 10 000+ dollár közötti tartományban mozog. Utóbbi érték az aranyba foglalt változatra értendő.