Innovációkat díjaznak márciusban
Kiemelkedő innovációs teljesítmények születtek a 2021. évben és már lezárult a 30. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat bírálata. A 2021. évi Magyar Innovációs Nagydíjat Budapesten, az Európa Hajón, március 24-én adják át.

A Magyar Innovációs Nagydíj pályázati felhívására sok jelentős innovációs teljesítményt, összesen 35 pályázatot nyújtottak be különböző magyarországi cégek. A pályázatra a gazdaság több ágazatból - különösen az egészségügy, a gyógyszeripar és az agráripar területről - érkeztek kreatív és kiemelkedő eredményt bemutató pályamunkák.

A bírálóbizottság, a kutatási és fejlesztési eredmények alkalmazása révén, elsősorban a gazdasági mutatók - 2022-ben elért többleteredmény vagy többlet árbevétel -, valamint az egyéb műszaki, gazdasági előnyök alapján választotta ki a 2021. évben legnagyobb jelentőségű és már az üzleti életben is sikeres innovációkat.

A 2021. évi Magyar Innovációs Nagydíj bírálóbizottsága elismert tudósokból, gazdasági szakemberekből állt, elnöke az innovációs és technológiai miniszter volt. 

Az ünnepélyes díjátadásra március 24-én, az INNOVÁCIO  2022 c. rendezvény keretében kerül sor az Európa Hajón, Budapesten.

A díjat Palkovics László innovációs és technológiai miniszter adja át. Továbbá öt másik innovációs díj is kiosztásra kerül a rendezvényen.

A projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával, az NKFI Alapból valósul meg.

További információ: 

Garay Tóth János, kommunikációs igazgató 

tel.: 30/900-4850, 

e-mail: [email protected]