Íme Mavic, a DJI új összecsukható drónja
Bár kompakt volta ellenére nagyon sokba kerül, felszereltsége tükrében már indokoltabbá válik a mérték.

A drónok repülő autonóm kamerák.

Ez olyannyira így van, hogy a legújabb pilóta nélküli repülőgépét (UAV) bemutató videójában a DJI már ki sem ejti a drón szót, hanem csak így hivatkozik rá – repülő kamera. A távirányítás, a beépített stabilizációs és akadálykikerülő érzékelők és a GPS helymeghatározó és navigációs programok, amelyek UAV-szerűvé teszik az eszközt, tulajdonképpen csak a beépített kamera segédeszközei.

A gép kompakt.

A Mavic, a DJI legújabb drónja összecsukható, és akár hátizsákokban is elfér, nem kell nagy, bumfordi dobozokat cipelni hozzá. A masina tömege 70 dekagramm. Összehajtogatva kicsit több mint 20 cm hosszú, a szélessége és a magassága pedig mindössze 8 cm körül mozog.

DJI Mavic - Create, Discover and Share GIFs on Gfycat

Legfeljebb 27 percig tud fennmaradni a levegőben, a végsebessége pedig nagyjából 64 kilométer per óra. (Ez a végsebesség a „sport” üzemmódnál érvényes, normális esetben 35 kilométer per óra az érték.)  A jeltartománya 7 kilométerre korlátozódik.

A csomag új szemüveggel érkezik, amellyel a saját szemünkkel valós időben követhetjük nyomon a kamera által látott képet.

DJI Mavic - Create, Discover and Share GIFs on Gfycat

A 270 ezer forintos ellenérték esetlegesen lelohaszthatja néhány olvasó lelkesedését.

A Popular Mechanics szerint ez a sok pénz komoly nyomás alá helyezi az akadálykikerülési szoftvert és érzékelőket, hogy működjenek. Ha ez teljesül, a drónok mindenféle izgalom nélkül egyedül is elboldogulnak a levegőben. Ha nem, akkor a szerkezet csak összetörésre predesztinált alkatrészek kompakt, de silány gyűjteménye.