Így gürcöl az autonóm Teslák önvezető szoftvere
A felgyorsított videó talán még markánsabban kihangsúlyozza a program képességeit.

A Tesla minap megjelentetett egy videót, amely valós időben megmutatja, leegyszerűsítve mit is lát a cég Autopilot szoftvere egy hús-vér vezető beiktatása nélkül.

Bár gyakran az önállóan közlekedő autókról úgy beszélünk, mint jövőbeli életünk természetes velejáróiról, hajlamosak vagyunk elfelejteni, milyen hihetetlenül összetett technológia áll a kifejlesztésük mögött.

Éppen ezért a Tesla legújabb videóján ízelítőt kaphatunk, hogy kiruccanásaink alatt az Autopilot micsoda elképesztő mennyiségű munkát is végez.

A mozgóképen láthatjuk, amint egy önvezető Tesla szépen elnavigál a számára előirányzott útvonalon. A kép jobb oldalán elhelyezkedő három kijelzőn a számos kamerarendszer három tagja irányából érkező élő közvetítésen keresztül bámulhatjuk a minket övező környezetet. A hátoldalon a bal és  a jobb tartományt pásztázó, elöl pedig egy közepes hatótávolságú kamera figyeli az utat.

Láthatjuk, amint a Tesla Autopilot üzemmódban gyakorlatilag késlekedés nélkül azonosítja a közelgő tárgyakat (élőlényeket), legyen ugyan szó gyalogosokról, autókról vagy akár utcanévtáblákról.

Mindeközben, a Tesla Model S könnyedén veszi az éles kanyarokat és az utazást is zökkenőmentessé teszi.

Az alábbiakban három sebességben is megtekinthetjük az eredeti videót. A felgyorsított változat Benny Hill zenéjének kíséretében örvendezteti meg az érdeklődőket: