Hordható légkondicionáló a Sony-tól
Az okostelefon nagyságú klímaberendezés forróságban és fagyban is áldásos szolgálatot teljesíthet.

Hordható, személyes légkondicionálót mutatott be a Sony. Többek között a globális felmelegedés izzasztó hatását kitapasztaló lakosság örülhet a termék megjelenésének.

A gyártó által Reon Pocketnak elnevezett készülék rendeltetési helye egy speciális póló hátsó, nyaki tájékán kialakított zseb. A szerkezet a Peltier-hatás működési elvére épít, amikor is elektromosság hatására hőelnyelésre és hőkibocsátásra is képes.


Miután az eszköz a helyére kerül, a felhasználó egy okostelefonos applikációval tudja szabályozni a működését. A Sony szerint a Reon Pocket viselője 13 Celsius-fokkal csökkentheti és 8 Celsius-fokkal növelheti saját testének felszíni hőmérsékletét, vagyis télen is hasznosnak bizonyulhat.

A Reon Pocketet jelenleg a Sony saját First Flight nevű közösségi finanszírozási platformján lehet előrendelni, és ha a kampányban sikerül összegyűjteni a célba vett összeget, a megrendelők márciusban vehetik át készüléket. Ha a kellő támogatás össze is gyűlik a szerkezethez (egyelőre?) sajnos csak Japánban lehet majd hozzájutni.