Hiperkonvergens infrastruktúrák az adatközpontokban
A Fujitsu most bemutatott előkonfigurált adatközponti célgépe egyszerűsíti a VMware-alapú hiperkonvergens IT-infrastruktúrák (HCI) teljes életciklusának kezelését. A Fujitsu Primeflex for VMware vSAN továbbfejlesztett funkciói a VMware-alapú hiperkonvergens infrastruktúrák bevezetését, üzemeltetését, skálázását és karbantartását egyaránt észszerűsítik. A célgép szorosabb interakciót tesz lehetővé a VMware szoftvere és a Fujitsu adatközponti hardverkomponensei között. 

A napjaink legdinamikusabb digitális szolgálatásait támogató, következő generációs adatközpontok a digitális átalakulásban alapvető szerepet játszó agilis, rugalmas és költséghatékony hiperkonvergens infrastruktúrákra épülnek. Az adatközpontjaikat modernizáló és átalakító szervezetek azonban kihívásokkal szembesülnek a HCI-környezetek megtervezése, beszerzése, integrálása és karbantartása terén. A Fujitsu Primeflex integrált rendszerei a kockázatok enyhítésével és a kapcsolódó költségek kézben tartásával felgyorsítják a HCI- és hibrid IT-környezetek bevezetését.

Hiperkonvergens infrastruktúra
A nagyvállalati informatikában egyre inkább teret hódító konvergens rendszerek jellemzője az adatközponti elemek egyetlen architektúrába történő integrációja. A hiperkonvergens infrastruktúra gyakorlatilag hagyományos x86-os szerverekből áll, SSD és merevlemezes kapacitással ellátva. A fürtökbe rendezett szerverek vízszintesen korlátlanul bővíthetők, az együttműködési intelligenciát a szoftveres réteg szolgáltatja. A számítás, tárolás és hálózat szintjén is szoftveresen definiált működésnek köszönhetően jelentősen egyszerűsödik az adatközponti hardver infrastruktúra.

A megoldás a VMware benchmark-teszteken rendszeresen kimagasló eredményeket elérő x86-os Fujitsu Primergy szerverekkel dolgozik, és biztosítja a hiperkonvergens infrastruktúra feladatainak végrehajtásához szükséges magas szintű rendelkezésre állást és teljesítményt. Ilyen feladat lehet az általános virtualizáció, a virtuális asztali infrastruktúra kialakítása, a big data és az analitikai projektek, a távoli és fiókirodák működése, az edge számítástechnika, vagy akár bizonyos kritikus alkalmazások, pl. az SAP HANA támogatása. Az irodai és irodán kívüli rendszerekhez egységes platformot nyújtó Primeflex for VMware vSAN egyszerűsíti a hibrid IT-t, és egységes működési élményt kínál – a feladatok felhők közötti gyors és egyszerű mozgatásának képességével anélkül, hogy ehhez át kellene tervezni az alkalmazásokat. A Primeflex for VMware vSAN kényelmes lehetőséget biztosít a helyben telepített felhőszerű infrastruktúrák kialakítására a VMware Cloud Foundation segítségével, és zökkenőmentes migrálást tesz lehetővé a felhőbe.

Egyszerűsített életciklus-kezelés a rendszerbevezetéstől a karbantartásig

Az adminisztráció minimumra szorítása és a működési hatékonyság növelése érdekében a Primeflex for VMware vSAN rendszer a VMware vCenter felügyeleti megoldásával szorosan integrált Fujitsu Software Infrastructure Manager (ISM) szoftvert futtatja. Az automatikus felügyeleti funkciókkal a teljes hardver- és szoftverkészlet egy felhasználói felületről felügyelhető. Így a rendszerkonfiguráció is hibatűrő és konzisztens lehet, és megfelelhet a szabályoknak, csökkentve ezzel az adminisztráció költségeit. A még stresszmentesebb működés érdekében a Fujitsu globális szolgáltatóközpontjai 7x24 órás egykapus támogatást nyújtanak az összes szoftver- és hardverkomponenshez.