hirdetés
hirdetés

Drón

Hamarosan dróntaxik lephetik el Las Vegas egét

Az idei CES-en mutatták be az Ehang 184-et, amely rövidesen hús-vér embereket fuvarozhat Nevada legnagyobb városa fölött.

hirdetés

A januári CES-en (Consumer Electronics Show) rántották le a leplet az Ehang 184 nevű emberszállító drónról.

Még a CES-en mutatták be (Forrás:AP)

Amint az a Las Vegas Review Journal beszámolóiból kiderül, a rendszer tesztelését még idén elkezdik a szerencsejátékok híres városa fölött. Az Ehang nevű cég a nevadai kormány által működtetett Nevada Institute for Autonomous Systemsszel együtt indította el a projektet. Megfogalmazása szerint az intézet már „várja azt a napot, amikor a dróntaxik a nevadai közlekedés részévé válnak.” A teszt előreláthatólag nem lesz olcsó mulatság – egy jármű fejében körülbelül 52 és 80 millió forint közötti ellenértéket kell majd kipengetni.

„Nevada állam és az Egyesült Államok számára is ez lesz az első [hasonló kísérlet] – mondta George Yan, az Ehang társalapítója. A jármű tömege nagyjából 200 kg, nyolc rotorja van, és állítólag egy embert 500 méter magasra képes felemelni. Ezt követően 23 perc erejéig képes körbecipelni utasát a levegőben, ekkorra ugyanis az akkumulátora lemerül.

A drón a Google Térképet használja az eligazodáshoz, és a számos ráaggatott szenzorral automatikusan kerüli ki az akadályokat. Az Ehang szerint bizonyos irányítóközpontokban emberek fogják felügyelni az utasok biztonságát. Egyelőre ugyanakkor ilyen centrumok még nem léteznek.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Wired)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés