Hallgasson bele az első epizódba!
Jövő a jelenben címmel robotikai fejlesztésekről, a kollaboratív robotokban rejlő lehetőségekről és a magyarországi gyártókörnyezet nyitottságáról beszélgettünk szakértőkkel. A GyártásTrend magazin podcastjának első epizódjában Hegyi Krisztina, az OnRobot területi értékesítési vezetője és Papp László a Wamatec Kft. termékmenedzsere volt a vendégünk.

Robotokról, megfogókról és robotalkalmazásokról sokszor beszélünk és gyakran szóbakerül az átalakuló gyártási rendszereinkkel kapcsolatban. Mégis, mi valósul meg ezekből a fejlesztésekből és mik azok az irányok, amelyekbe érdemes elindulni? Hogyan válhat a kollaboratív robotika elterjedtté? Milyen trendek befolyásolják az automatizálást? – Ilyen és hasonló kérdésekre kerestük a választ a robotikai szakemberekkel.

Hiszen nem elég abban gondolkodnunk, hogy a robotok gyorsabbá és pontosabbá teszik a gyártást, fel kell tennünk azokat a kérdéseket is, hogy hogyan dolgozhatnak együtt az emberekkel, milyen ismeretek szükségesek a programozásukhoz és mit kell tennünk annak érdekében, hogy biztonságos legyen a környezetükben tartózkodni.

Szó lesz a fejlesztések mellett a szoftveres háttérről, a robotfelügyeletről, az alkalmazásfejlesztésről és természetesen a megfogókban rejlő sokoldalúságról. Beszélgetünk az elmúlt évek kritikus változásairól, a hozzáállás átalakulásáról, de nem csak a pandémia időszakában.

Hallgassanak bele az előzetesbe és figyeljék az oldalunkat, mert hamarosan a teljes epizód is elérhetővé válik itt és a kedvelt podcast-platformokon is!

Tartsanak velünk!