Gördülékeny egyszemélyes mobilitás a Toyotától
Az autógyártó óriás könnyed és futurisztikus koncepció-rollerszerűséget mutatott be a Tokyo Motor Show-n.

Futurisztikus tanulmányrollert mutatott be a Tokyo Motor Show-n Toyota.

A Concept-i Walk néven bemutatott, járdára szánt, egyszemélyes közlekedési eszközt az flaszterből nem bitorol el nagyobb teret magának egy sétáló embernél.

A Concept-i Walk karcsú váza egy integrált vezérlő joystickban végződik, amelyet ergonomikusan direkt úgy terveztek, hogy az emberi testtel harmóniában működjön. Ha a jármű a fedélzeti érzékelőivel veszélyt észlel, rögtön riasztja az utasát, de egyébként is automatikusan elkerüli az útjába eső objektumokat. Ilyen objektum lehet például egy kevéssé körültekintően rohangáló gyerek is.

A Segwayhez hasonló járművekkel ellentétben a Concept-i Walkon nincs szükség testtömeg-áthelyezésre, a kormányzást a joystickkal tökéletesen meg lehet oldani. A botkormány a gyomor magasságában helyezkedik el, és így a használata kimondottan kényelmes. A vezető kicsi csuklómozdulatokkal kanyarodhat el a járművel, és így korlátozott karmozgató képességgel is könnyebben közlekedhetnek vele az emberek.

A járműnek három kereke és megváltoztatható tengelytávolsága van.

A Walkba részben a Toyota Yui nevű mesterségesintelligencia-rendszere leheli a lelket. A Concept-i Walkon a Yui a vizuális kommunikációhoz beépített kivetítővel rendelkezik, lehetővé téve például, hogy a felhasználó kontextuális információkat jelenítsen meg a kirakatokon és hangszórókkal a beszédalapú kommunikációhoz.

A roller egy feltöltéssel körülbelül 10-20 kilométert tud megtenni, a tömege pedig nagyjából 20 kilogramm, amitől tulajdonképpen hordozhatónak is nevezhető. A maximális sebessége mintegy 6,5 kilométer per óra, mivel járókelők közötti közlekedésre tervezték.