hirdetés
hirdetés

Moulding Expo

Frissítés! A szerszámgyártás vásárát is keresztülhúzta a pandémia

Idén nem, csak a következő ciklusban, 2023-ban tartják meg a formakészítés Moulding Expo nemzetközi rendezvényét. A változás érinti a CastForge öntészeti szakvásárt is.

hirdetés

A Moulding Expo a szerszám-, modell- és formagyártás 2015-ben bemutatkozott nemzetközi szakvására, amelyet a kétéves ciklus szerint idén június 8. és 11. közöttre tűztek ki a stuttgarti vásárközpontban. A többedik hullámban támadó, elhúzódó koronavírus-járvány miatt azonban nincs realitása annak, hogy a résztvevők túlzott kockáztatása nélkül le lehetne bonyolítani az expót. Ezért a legjelentősebb kiállítókat is magában foglaló kiállítói tanács a vásár szakmai előkészítésében közreműködő szervezetekkel egyetértésben kényszerű döntést hozott, miszerint idén nem, hanem legközelebb csak a rákövetkező ciklus szerint, nevezetesen 2023. június 13. és 16. között szervezik meg a seregszemlét.

2021 júniusa helyett csak 2023. június 13–16. között rendezik meg legközelebb a Moulding Expót, és idén elmarad a CastForge is (Forrás: Messe Stuttgart)
2021 júniusa helyett csak 2023. június 13–16. között rendezik meg legközelebb a Moulding Expót, és idén elmarad a CastForge is (Forrás: Messe Stuttgart)

És hogy személyes jelenlét hiányában ebben az évben se maradjanak teljesen szerszámgyártási újdonságok nélkül az ágazat szakemberei, az eredeti terminusba eső időpontra, 2021. június 10-ére virtuális innovációs napot hirdettek meg a szervezők. Ez a 2023-as Moulding Expo első előkészítő eseménye lesz, és az idénre tervezett számos keretprogram és kísérőrendezvény legfontosabb momentumaiba ad ingyenes nemzetközi betekintést valós körülmények helyett a világhálón.

2021. június 8. és 10. között, a Moulding Expo idején tervezték megrendezni a CastForge szakvásárt is. Az öntött és kovácsolt munkadarabok technológiáit fókuszba helyező expót 2018-ban hívták életre kétéves ciklusra szánva, így a második kiadása tavaly lett volna esedékes. Mivel ezt a pandémia ellehetetlenítette, ezért az idén júniusi napokat tűzték ki a szervezők még decemberben új időpontként. Sajnos azonban még mindig túl sok a járvány utáni nyitással kapcsolatos bizonytalanság, ezért végül a Stuttgarti Vásártársaság a teljes törlés mellett volt kénytelen dönteni. A CastForge legközelebb a kétéves terminus szerinti következő időpontban, 2022. június 20. és 23. között jelentkezik majd a stuttgarti vásárközpontban.

(forrás: Messe Stuttgart/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés