Forradalmasíthatja a szerszámgéphasználatot a PAYZR
A DMG MORI teljesen újraértelmezi a szerszámgéphasználatot. Előfizetéses rendszert vezet be, amellyel a felhasználók kiváló feltételekkel juthatnak megbízható gépekhez. Az újdonság a júniusi digitális esemény keretében mutatkozott be a nagyközönségnek.

Az online esemény nézőit Christian Thönes, a bielefeldi DMG MORI Aktiengellschaft igazgatótanácsának elnöke köszöntötte. Az esemény a harmadik virtuális térbe szerevezett összefoglaló volt a japán-német technológiai vállalatnál, amely teret adott a DMG MORI legfrissebb újdonságának bemutatására is, ugyanis mostantól érhető el az új üzleti modell a PAYZR (Pay with Zero Risk).

Nagyratörő elképzelés

DMG MORI víziója, hogy a felhasználók a mindennapjaikat a digitalizáció kényelmével élhessék és a mindennapok egyszerűbbé váljanak az üzemben is. Csakúgy, mint otthon, amikor filmeket és sorozatokat nézünk a legnagyobb tartalomszolgáltatók oldalán vagy zenét hallgatunk előfizetéses rendszerben. Ezt a szemléletet kívánják meghonosítani az iparban is.

Forrás: DMG MORI

„A PAYZR lehetőséget teremt arra, hogy a felhasználók a valóban lényeges dolgokra koncentráljanak és kompetens szakértőkké váljanak az automatizálás tekintetében is” – emelte ki Christian Thönes a bemutatón. Méltatta a vállalat innovatív hozzáállását, hatékonyságra és sokoldalúságra törekvését, különös tekintettel a felhasználói igények figyelembe vételére. Kitért továbbá a szervizre is, ezt azonban nemcsak a karbantartásra, hanem a partnerek megfelelő iparági támogatására vonatkoztatta, azaz elsősorban a szolgáltatásjelleget hangsúlyozta.

Feliratkozás egy szerszámgépre

A PAYZR elképzelését egy fiatal kollégákból álló agilis csapat dolgozta ki, megfelelve a kor igényeinek és reflektálva a mindennapi elvárásokra. Az ötletből 12-14 hónap alatt született piacképes megoldás, amelyet mostantól a vállalat ügyfelei is igénybe vehetnek.

Forrás: DMG MORI

A koncepció lényege, hogy előfizetéses rendszerben állna a cég telephelyén rendelkezésre a kiválasztott szerszámgép. Az alapdíjon felül pedig az orsóhasználati órákat kellene megtérítenie a vállalatnak, tehát érvényesül az az elv, miszerint a felhasználó tényleg csak a használatért fizet, egyéb további költsége pedig nincs. Az előfizetési és az orsóhasználati díj tartalmazza a gépbiztosítás díját is, amelyet egy, az üzemkiesés okozta károkat fedező biztosítási rész egészít ki. Ezáltal teljes mértékben a profitmaximalizálás lehet a vállalatok szeme előtt.

A szolgáltatás a szerződésben megszabott időtartamra vehető igénybe, ez minimum 12 hónap, de szükségesen 48 hónapig bővíthető. EA szerződés lejártát követően a befizetett díjak függvényében a felhasználó tulajdont is szerezhet: amennyiben a szerszámgép teljes értéke kifizetésre kerül a szerződés időtartama alatt, a gép az övé lesz. Egyébként a szállításról és a karbantartásról természetesen a DMG MORI gondoskodik a teljes futamidő alatt. 

Forrás: DMG MORI

A szolgáltatás iránt érdeklődők elsősorban a helyi DMG MORI képviselethez fordulhatnak további információért – ez azért is hasznos, mert a kollégák itt a lokális piacra szabott feltételek függvényében tudnak ajánlatot adni. Minden más hasznos tudnivaló azonban megtalálható a PAYZR weboldalán is.

A PAYZR mellett további digitális megoldásokat, a legfrissebb ajánlatokat a DMG MORI STORE-ban érhetik el a felhasználók.