Fillérekért adott túl két repülőgép-hordozóján az USA
Darabonként 1 dollárcentért adta el két legendás repülőgép-anyahajóját az amerikai haditengerészet, és nem azért, mert csapnivaló üzleti érzékkel rendelkezik. A USS Kitty Hawkot és a USS John F Kennedy-t egy International Shipbreaking Limited (ISL) nevű, texasi hajóbontó cég vásárolta meg a szervezettől.

A kiváló minőségű fémből készült vízi járművek remek alapanyagot szolgáltathatnak az újrahasznosításhoz. A hadihajók szétszerelése mindazonáltal nem sétagalopp, ráadásul a régebbi típusok a higanyhoz, az azbeszthez és esetenként akár radioaktív anyagokhoz hasonló veszélyes elemeket is tartalmazhatnak. Éppen ezért a hajók szétbontása és újrafeldolgozása világszerte egy különösen nagy szakértelmet igénylő iparágnak számít.

Mivel Amerikában a hajó tulajdonosa felelős a jármű reciklálásért is, a vállalatok és az amerikai haditengerészet általában jó pénzt fizetnek a hajóbontó cégeknek, hogy ezt a munkát elvégezzék.

A két veterán repülőgép-hordozó esetében az ISL a tengerjáró kolosszusokból hátramaradt acél-, vas- és színesfémhulladékból várhatóan jelentős hasznot fog kovácsolni. A cég a monstrumok tulajdonjogának gyakorlatilag ingyenes megszerzésével ugyanakkor a dekomponálásukra is kötelezettséget vállalt, amellyel súlyos tehertől szabadította meg az Egyesült Államok haditengerészetét.

A leírtak fényében már könnyebb megérteni a katonai szervezet motivációját, amiért a nagymúltú, veterán monstrumokat gyakorlatilag elajándékozta.