Felettébb robotizált gyárat épít az USA-ban az Adidas
A vállalat gyorsan kívánja nagy tételben előállítani a sportcipőit.

2015-ben az Adidas bejelentette, hogy 2016-tól kezdődően visszahelyezi Németországba a cipőgyártó tevékenységét. A közleménnyel összhangban a cég Speedfactory néven Ansbach-ban létrehozott egy nagyrészt robotokkal működtetett gyártási létesítményt.

Amint az kiderült, a társaság az anyaországi üzem mellett 2017-ben az Egyesült Államokban egy másik, különálló Speedfactory-ban is megkezdi a termelést. Augusztus 10-én a sportruházati óriás még több részletet felfedett a projektről, melyek szerint a tengerentúli egység Atlantában teljesít majd szolgálatot. A csaknem 6900 négyzetméteres egység a jövő év végén éri el a teljes üzemet, amellyel évi 50 ezer pár futócipőt fog előállítani.

Ez valóban nem tűnik soknak annak fényében, hogy az Adidas a tavalyi évben 301 millió pár lábbelit gyártott le, ám ez még csak a kezdet.

A Speedfactory rendeltetése, hogy a szakértelemmel párosított automata szerelősorával gyorsan állítson elő nagy tételben sportcipőket.

Ami még fontosabb, a társaság kevésbé függ majd az ázsiai létesítményeitől, amelyeknél már el is kezdődtek bizonyos vizsgálatok az esetlegesen etikátlan munkakörülmények miatt.

Az Adidas szerint Atlantában a Speedfactory körülbelül 160 (humán) munkahelyet fog teremteni, ám nem fedték fel, hogy ez a szám milyen típusú pozíciókat foglal majd magában.