Felépíti Európa legnagyobb akkumulátorgyárát az LG
Bár az üzem tervezett produktivitása tiszteletet parancsol, globális szinten így sem tud felérni a jelenlegi csúcstartóhoz.

Az LG bejelentette, hogy hamarosan megépíti Európa legnagyobb lítium-ion akkumulátorok gyártására kialakított üzemét. Nem nagy meglepetésre a telepeket elektromos autók számára fogják előállítani. A cég LG Chem nevű részlege a lengyelországi Wroclaw közelében 2019-ben fogja felavatni a létesítményt, amelyben a rákövetkező esztendőtől kezdve akár évi 100 000 akkumulátort szerelhetnek össze.

Ami azt illeti, a számtól nem kell feltétlenül hasra esni. A Panasonic legújabb hasonló kínai üzeme például évente 200 000 járművet képes ellátni akkuval, és a remények szerint a gigafactorynak nevezett termelékeny egység kapacitása végül 500 000 egységig is kitágulhat.

Az akkumulátorgyártás jelentősége rendületlenül növekszik, minthogy az autógyártók egyre hajlamosabbak átváltani a hagyományos termékvonalakról az elektromos és hibrid modellekre. Bár az üzemek számának bővítése fontos, hogy lépést lehessen tartani a változásokkal, a rendelkezésre álló alapanyagforrások rohamos apadása még nagyobb kihívások elé állítja az ágazat szereplőit.