Falra permetezhető szenzorok
Közösen dolgoztak ki egy különleges szenzorpermetező technológiát az MIT, a Bristoli Egyetem és a Bath-i Egyetem munkatársai.

A Sprayable User Interfaces nevű koncepció lényege, hogy egy stencilen keresztül gyakorlatilag bármilyen szilárd felületre bármilyen alakú érzékelő felfesthető. Miután az általunk kiválasztott helyre sprével felvittük a mintát, nem kell mást tennünk, mint a rajzolatot párosítani az általunk működtetni kívánt okos készülékkel, és egy csapásra egyszerűbbé válik az életünk.

Az interfész kialakításához, először egy rézből készült, vezetőképes tintát, majd pedig az ezt lefedő „dizájn-réteget” kell felvinnünk a kijelölt területre. Csak hogy néhány példát említsünk, a módszerrel a kanapé karfájának tapogatásával irányított tévézés, vagy a fal tapicskolásával kontrollált zenehallgatás is lehetővé válik.


A rendszer ráadásul nem csak a szimpla, koppintás-jellegű érintések befogadására alkalmas, ha a kezünket le-föl húzogatjuk a felületen, virtuális csúszkákat is működtetni tudunk vele.

A Sprayable User Interfaces módszerét eredetileg az ACM CHI Conference on Human Factors in Computing Systems nevű eseményen mutatták volna be a fejlesztők, de a COVID-19-járvány miatt a szervezők lefújták a konferenciát.