Ezek a világ legnagyobb forgalmú városai
Az Inrix Global Traffic Scorecard 2020-ból kiderül, hogy Bogotában közlekedő sofőrök évente 133 órát veszítenek a torlódások miatt, a kolumbiai várost Bukarest és New York követi a zsúfolt közlekedésű városok rangsorában.

Az Inrix 2020-as globális forgalmi mutatója több mint 50 ország,1000 városban rangsorolta a járvány forgalmi- és mobilitási trendjeit. Az új tanulmány szerint a kolumbiai Bogota és a romániai Bukarest vezeti a legnagyobb forgalmú városok listáját, ahol a sofőrök évi 133, illetve 134 órát üldögélnek, araszolnak a dugóban. 

A koronavírus-válság átalakította a mindennapokat. A legtöbb munkáltató kénytelen volt bevezetni a „munka otthonról” politikáját, míg a kormányok szerte a világon a vírus terjedésének korlátozása érdekében elrendelték, majd feloldották és újból elrendelték a lezárásokat.

Inrix Global Traffic Scorecard 2020 első 10 helyezettje

Nem meglepő, hogy ezek az intézkedések a városok forgalmát is befolyásolták, az utazások jelentős csökkenését eredményezték, de olyan mértékben, amelyre a közúti-, a vasúti- és a légi közlekedési adatok összegyűjtése során még nem volt példa – írja az Inrix tanulmánya. Bogotában 133 órájával, 2019-hez képest 31 százalékkal csökkentette a sofőrök kiesett idejét. Európában Rómában a legnagyobb késések száma, ez 2020-hoz képest, 60 százalékkal csökkent, majd Brüsszel következik (-58 százalék), Dublin (-57 százalék), Athén (-54 százalék) és London (-53 százalék).

Forgalmi torlódások csökkenése a koronavírus-járvány hatására történő lezárások miatt

„A forgalmi torlódások csökkenése gyorsabb ingázást eredményezett a munkavállalók számára, megbízhatóbb szállításokat és gyorsabb áruszállítást eredményezett, amelyek mind elengedhetetlenek a gazdaság számára"

Az Egyesült Államokban, az oregoni Portland-ben volt a legnagyobb forgalomcsökkenés (-66 százalék), majd San Francisco (-64 százalék), Washington DC (-60 százalék) következett, Detroit (-59 százalék) és Boston (-56 százalék) is jelentősen csökkentette aközúti forgalmát.

Bukarest

„Noha a városközpontokba történő utazást a kormányzati korlátozások és a vírus terjedése befolyásolta a legjobban, a forgalmi torlódások csökkenése gyorsabb ingázásokat eredményezett, megbízhatóbb szállításokat és ésszerűbb árufuvarozást.” – mondta Bob Pishue, az Inrix közlekedési elemzője.