Ez lehet az USA egyik új generációs harci helikoptere
A légierő rotorosjármű-állománya jelentős vérfrissítésre szorul már.

A Sikorsky Boeing megjelentetett egy új CGI videót, amelyen bemutatja, milyen helikopterrel kíván nevezni az amerikai hadsereg Future Vertical Lift (FVL) programjára. Fokozott sebességével, hosszabb hatótávolságával, jobb irányíthatóságával és halk működésével az Sb>1 Defiant néven „meglebegtetett” helikopter-koncepció dizájnja egységesíthetné az AH-64 Apache harci és az UH-60 Blackhawk szállító helikopter felépítését.


A Joint Multi Role (JMR) program rendeltetése az amerikai fegyveres erők helikopter-állományának átfogó megújítása. A JMR alá számos alprogram tartozik, melyek közül az FVL Medium az UH-60-as és az AH-64-es, az FVL Heavy pedig a CH-47-es modellek kicserélését célozza meg. Míg az UH-60 Blackhawkot a szárazföldi erők, a légierő, a haditengerészet és a parti őrség is használja, a CH-47 Chinookot és az AH-64 Apache-et kizárólag a szárazföldi erők veszik igénybe. Ugyan az összes jármű kialakítása még mindig kimondottan célirányos, a maguk 40-50 évével már azért kissé túlhaladottnak tekinthetők.

A Sikorsky Boeing az FVL Medium programra nevezte be a Defiantot.  A gép végsebessége nagyjából 460 kilométer per óra. Ez több mint 160 kilométer per órával több az UH-60M Blackhawk maximális tempójánál.

A Defiant hosszabb hatótávolsággal is rendelkezik, mellyel kapcsolatban részletesebb információk nem láttak napvilágot. A ritkásabb levegőjű, magasabb régiókban is működtethető, illetve alacsony sebességnél is jól manőverezhető, ami a városokban különösen erős fegyvertény.

A Defiantnak az UH-60M Blackhawk helyére szánt szállító verziója elődjéhez hasonlóan 11 katona szállítására képes. A videó az AH-64M Apache kiváltására szolgáló verzió fegyverzetét illetően nem igazán bocsátkozik részletekbe.