Ez a robot már egy tűbe is képes befűzni a cérnát
Az XR-1 az intelligens rugalmas aktuátorai miatt képes ennyire kifinomult mozdulatokra.

Február 26-án, a mobilágazat Mobile World Congress nevű konferenciáján bemutatta intelligens kiszolgálórobotját a kínai Innfos. Az XR-1 integetéssel, kávészervírozással, tánccal, sőt még cérnabefűzéssel is tanúbizonyságot tett szofisztikált mozgási képességéről. Az android főleg a gyártója saját fejlesztésű intelligens rugalmas aktuátorának (Smart Compliant Actuator, avagy SCA) köszönheti az agilitását. Éppen ez a technológia teszi lehetővé, hogy a felhasználó kifinomult interakciókba léphessen a robottal.

Az SCA egy szervomeghajtót, egy nagy pontosságú kódolót, egy nagy teljesítményű, kommutátor nélküli motort és egy pillesúlyú fordulatszám-csökkentőt tartalmaz.

Gyakorlatilag erre az aktuátorra épül a XR-1. Az SCA része a gép összes ízületének. A robot a rugalmas illeszkedéseknek köszönhetően biztonságos működés mellett tudja egyszerre dinamikusan és precízen kivitelezni a mozdulatait.

Az egészségügyi létesítményektől kezdve a gyárakon keresztül a háztartásokig egyre többféle környezetben veszik hasznát az XR-1-hez hasonló kiszolgálórobotoknak. A biztonságos és intelligens ember-android együttműködéshez flexibilisen irányítható, strapabíró, nagy pontossággal tevékenykedő szerkezetekre van szükség. Az Innfos szerint a maga aktuátora optimális megoldás az ilyen robotok megmozgatásához.