Évente új villanyautómodellt dob piacra a Mercedes
2019-ben fog színre lépni tökéletesen elektromos termékcsaládjával a vállalat.

Bár az EQ-vonal első fecskéje majd csak 2019-ben fog megjelenni a piacon, a német gyártó ezt követően évente kíván majd előhozakodni elektromos almárkájának legújabb modelljeivel. Amint azt Matthias Lührs, a Mercedesnél az értékesítés és termékmenedzsment alelnöke a Car and Drivernek elmondta, a német gyártó végül egy teljes modellcsaládot kiépít, ám ennek tagjai nem egyetlen alapra támaszkodnak, némelyikük platformja meg fog egyezni a már létező ICE Mercedes-Benz modellekével.

Közös lesz bennük ugyanakkor, hogy mindegyik teljesen elektromos lesz, és a modellek külső és belső megjelenését az EQ brand egyazon jellegzetes stílusjegyei határozzák majd meg. Mindent összevetve, Lührs szerint az almárka termékvonala nyolc vagy kilenc éven át tíz teljesen elektromos autóban fog kiteljesedni.

Az elektromos járművek ilyen hosszú láncolatához a Mercedes-Benznek persze majd még ki kell ötölnie egy globálisan is működtethető töltési megoldást, hogy az autóit az utakon tarthassa. Bár pillanatnyilag a vállalatból lehetetlen még több információt kicsikarni, Lührs elhintett egy hírmorzsát, mely szerint egy másik gyártó is közreműködhet a projektben.