hirdetés
hirdetés

Memória

Emlékezetátültetés klónállatokba

Bár a Sinogene Biotechnology Company egy macska csaknem tökéletes mását már létrehozta, most még is hiányérzete támadt.

hirdetés

2019. július 21-én megszületett Kína első klónozott macskája. A cicát egy Sinogene Biotechnology Company nevű cég „hozta létre”, és az állat a Garlic (Fokhagyma) nevet kapta. A „gyártó” ezután a fantasztikus teljesítmény után jól láthatóan nem kíván sokáig elidőzni a babérjain, és most azon morfondírozik, hogy úgy általában miként lehetne az egyes lekopírozott házikedvencek memóriáját is átültetni tökéletesen élethű másolataikba.

Egyelőre nem könnyű kitalálni, milyen eljárással lehetne végrehajtani a procedúrát.

A Sinogene vezérigazgatója egy sajtótájékoztatón mindenesetre azt mondta, hogy mesterséges intelligenciát vagy ember-gép interfész technológiát használnának az emlékek eltárolásához vagy a másodpéldányok agyába történő transzplantációjához.

Forrás: 123rf

Az állatklónozás igencsak ellentmondásos területe a tudománynak – a kutatók szerint az ilyen módon született házikedvencek egészsége például törékenyebb az életidejük pedig rövidebb lehet a „felmenőikénél”. Egyes állatvédők emellett kifejezetten tiltakoznak az eljárás ellen, mert szerintük az állatmenhelyek ennek elterjedtsége nélkül is tömve vannak elárvult házikedvencekkel.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Futurism)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[243104] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés