Elmével irányítható fegyverekre vágyik az USA
Az ország hadügyminisztériuma éppen ezért már el is indított egy programot hasonló rendszerek kifejlesztéséhez.

Elmével irányítható fegyvereket szeretne kifejleszteni az Egyesült Államok hadügy-minisztériumának kutatási és fejlesztési szárnya, a DARPA. A végső cél, hogy ha a technológia egyáltalán megvalósítható, később annyira leegyszerűsítsék, hogy akár csupán sisakokkal vagy más fejre húzható eszközökkel is alkalmazni lehessen.
Az agy az idegrendszeren keresztül napestig csak úgy ontja magából a parancsokat a test különböző részei felé (például a végtagokhoz, hogy mozogjanak), szóval a lemásolni való minta már létezik. Mi lenne, ha egy, az emberi szervezettől független géppel ugyanezt megtehetnénk?


A DARPA éppen ennek kiderítéséhez finanszírozza a Next Generation Nonsurgical Neurotechnology (következő generációs nem sebészeti neurotechnológiai), avagy N3 nevű kezdeményezést. A program hat tudóscsapatot támogat, hogy „elmeközi”, illetve az agy és egy gép közötti, közvetlen információáramoltatást lehetővé tevő módszert ötöljenek ki. A tárca 19,48 millió dollárt bocsát rendelkezésre a munkához. Az IEEE Spectrum nevű magazin szerint a „mágneses mezőkkel, elektromos mezőkkel, akusztikus mezőkkel (ultrahang) és fénnyel” folyik a kísérletezgetés az újfajta kommunikációs csatornák kidolgozásához. A résztvevőknek a technikájuk életképességét állatokon is be kell majd bizonyítaniuk, sőt az N3 utolsó szakaszában már „emberkísérleteket” is végre fognak hajtani.