Elindítja drónos csomagküldő szolgálatát az Amazon
Két kereskedelmi célú kézbesítést már sikeresen abszolvált is a cégóriás.

Az Amazon immár csupán egy hajszálnyira van azon terve megvalósításától, hogy szolgálatba helyezze csomagküldő drónflottáját. A cégóriás december 14-én közölte, hogy az Egyesült Királyságban két ügyfél számára már el is kezdte a csomagszállítást, és a kliensek számát a következő hónapokban több tucatra, vagy akár több százra is kibővíti majd.

A szolgáltatás egyelőre kicsi és legfeljebb 5 font (kb. 2,27 kg) tömegű tárgyakra korlátozódik. A szállítási idő maximum 30 perc lehet.

A Prime Air (az Amazon drónpostája) egy erősen automatizált drón segítségével 2016. december 7-én kézbesítette első csomagját. A küldemény egy Amazon Fire TV-t és egy zacskó pattogatott kukoricát tartalmazott. Egy sajtónyilatkozat szerint a vásárlás jóváhagyása és a szállítmány Cambridge-közeli átvétele között 13 perc telt el.

Az Amazon a járműveket a vidéki és a külvárosi területeken látóhatáron kívül is működtetni tudja. A működési elv szerint a vásárlók a házuk előtt kihelyeznek egy kisebb QR-kód szerű jelzést a pázsitra, mely által a repülő pontosan tudja, hogy hol is landolhat.

Mivel a drónok érzékelik és elkerülik az akadályokat, az Egyesült Királyságban egy személy több magasan automatizált drónt is működtethet.

A szerkezetek pillanatnyilag csak egy speciális raktár közvetlen közelébe tudják kiközvetíteni a csomagokat.