Egyre gyorsabban nő az elektromos járművek eladása
Európában az első negyedévben az „Alternatív Üzemanyaggal Működő Járművek” értékesítésében több mint 37 százalékos volt az emelkedés.

A European Automobile Manufacturers Association közlése alapján 2017 első negyedévében megugrott az elektromos járművek (EV) eladása. A megelőző esztendő hasonló időszakához képest az úgynevezett „Alternatív Üzemanyaggal Működő Járművek” európai értékesítése 37,6 százalékkal emelkedett.

Nagyjából ugyanez a folyamat tükröződik az EV-k amerikai piacán is, ahol viszont 47 000 jármű eladásával 49 százalékos növekedést lehetett elkönyvelni. Bármilyen szívmelengetőek a statisztikák, az alacsony bázis miatt – valljuk be – ezek a meggyőző arányok számszerűsítve még kevésbé letaglózóak.

A németországi 117 százalékos bővülés például 2332 autóról 5060-ra történő gyarapodást jelent.

Európában egyébként a károsanyag-kibocsátás negyedét a közlekedés okozza, és a városi légszennyezettségért is ugyanezen szektor az elsőszámú felelős. Meglehetősen sürgető tehát, hogy lassan mindenki átváltson a tisztább technológiákra, amihez persze a gyártók és a forgalmazók közbenjárásával a kocsik árának leszorítása is elengedhetetlen lesz.