E-fásli és okoskesztyű a Kutatók Éjszakáján
Az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobbjai mutatják be projektjeiket a Kutatók Éjszakáján.

Az Ericsson Magyarország Kft., mint a Kutatók Éjszakája nagyvállalati partnere és az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny egyik szponzora idén is biztosítja a lehetőséget, hogy a 26. verseny legjobb pályamunkái bemutatkozhassanak a Kutatók Éjszakáján.

A Magyar Innovációs Szövetség által, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap főtámogatásával kiírt verseny legtehetségesebb fiataljaira 2017. szeptember 29-én (pénteken), 16:00 és 23:00 között várhatóan több mint ezer látogató lesz kíváncsi a Science Parkban.

A tizenéves fiatalok saját poszterek, prototípusok és egyéb szemléltető eszközök segítségével mutatják be pályamunkáikat, többek között a csapadékot író tollat, a Snowbike-ot, egy futóknak készített wattmérőt, az e-Fáslit, valamint az Okoskesztyűt is. Továbbá az érdeklődök belemélyedhetnek a blue baby szindróma kialakulásának vizsgálatába, ill. abba is, hogyan befolyásolja az egyensúlyt a stressz vagy a különböző zenei stílusok hallgatása.

A kiállításon részt vesznek a tallinni EU-döntőről hazatért fiatalok is. Az általuk készített újszerű dőlésérzékelő szenzor, gerincvizsgáló eszköz és a nyomtatott 3D Holdbázis szintén az egész kiállítás alatt megtekinthető lesz.

A következő, 27. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny meghirdetése 2017. október 4-én lesz az Ericsson K+F Központjában.