Dubait és Abu Dzabit köti össze az első hyperloop
A szupergyors rendszer 12 perc alatt bonyolítja majd le a 159 kilométeres utazást. 

A Hyperloop One (H1) és az Egyesült Arab Emírségek (EAE) együtt készen áll, hogy megépítse a világ első hyperloopútvonalát. November 8-án a H1 bejelentette, hogy a szupergyors közlekedési rendszerrel Dubai és Abu Dzabi városait fogja összekötni. A cég azt ígéri, hogy az autóval nagyjából 2 óra alatt teljesíthető utazáson a hyperlooppal 12 perc alatt lehet majd túlesni.

A H1 a Dubai Közúti és Közlekedési Hatósággal (Dubai Roads and Transport Authority – RTA) partnerségben felméri, hogy Dubai és környezete, illetve az EAE között kivitelezhető-e a technika. A Hyperloop One idő közben már izzítja a rendszere egyik prototípusát, hogy 2017 elején a nevadai sivatagban immár teljes körű próbának tegye ki azt.

2015 augusztusában Shervin Pishevar, a H1 társalapítója már tett arra utalásokat, hogy az első hyperloopot (Amerikából nézve) a tengerentúlon fogják létre hozni, idén októberben pedig a vállalat közölte, hogy a DP World Group of Dubaitól, vagyis a világ harmadik kikötőüzemeltetőjétől 50 millió dollár támogatást kapott, hogy az országon keresztül vagy akár a külföldi államokhoz kapcsolódva „teherhyperloop-rendszert” hozzon létre.

A Hyperloop One a McKinsey tanácsadó céggel és a BIG nevű építészeti és mérnöki vállalattal közösen azt is megvizsgálják, hogy az Egyesült Arab Emírségekben személyi utasokkal miként is vihető keresztül az elgondolás.

A lenti videóban mi is szemügyre vehetjük a H1 koncepcióját: