hirdetés
hirdetés

CeBIT

„Digitalizálni kell az oktatási rendszert!”

Angela Merkel vasárnap este megnyitotta a világ legnagyobb információ-technológiai kiállítását.

hirdetés

Vasárnap este Hannoverben Angela Merkel hivatalosan is megnyitotta a világ első számú információ-technológiai szakkiállítását, a CeBIT-et. Beszédében a német kancellár rámutatott: az írás és az olvasás mellett a XXI. században immár a programozást is be kell emelni az alapvető emberi képességek közé. Elmondása szerint az expo idei díszvendégének számító Japánban már a társadalom 5.0 korának kezdetéről beszélnek. A világot megrengető új korszakba az iskola, vagyis a tanítás digitalizációján keresztül kell bevezetni a fiatalokat.

Magyarország 2017-ben minden eddiginél nagyobb szabású jelenléttel, egy 400 négyzetméteres pavilonnal vesz részt a rendezvényen. A hazai szervezők gyakorlatilag egy komplett házat „felépítettek” konyhával, nappalival és garázzsal, hogy a helységeket átható korszerű IT-rendszereken keresztül érzékeltessék: a digitalizáció immár ténylegesen beköltözött a hétköznapjainkba. A többek között a háromdimenziós nyomtatás és a készpénz nélküli fizetés újszerű technológiáját bemutató pavilont Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Kovács Zoltán kormányszóvivő, Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos és Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára avatta fel.

Hannover, 2017. március 20. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Michael Kleinemeier, a SAP Deutschland igazgatósági tagjának találkozója a CeBIT digitális szakkiállításon, Hannoverben 2017. március 20-án. MTI Fotó: KKM
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Michael Kleinemeier, a SAP Deutschland igazgatósági tagjának találkozója a CeBIT digitális szakkiállításon, Hannoverben 2017. március 20-án. MTI Fotó: KKM

A szervezők 2017-ben 3000 kiállítóval és 2000 konferenciával 200 000 látogatót várnak a maga nemében páratlan eseményre, amely idén főleg a drónok, a Dolgok Internete (IoT), a virtuális valóság és az 5G adatátvitel technológiáit tematizálja. A kiállítás március 20. és 24. között várja az érdeklődőket.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés