hero
GyártásTrend 2021. május 17. 00:00
Digitálisan is olvasható a Gyártástrend májusi lapszáma
Májusi lapszámunk fókuszában az innováció áll. Felkutattunk olyan fejlesztéseket, amelyek a mindennapi problémákra kínálnak megoldást, legyen szó egy egészségügyi újításról, egy új gépészeti technológiáról vagy egy egyszerű használati tárgyról.

Olyan ötleteket kerestünk, amelyek valódi újítást tartalmaznak, az olyanokat, amelyek lenyűgözik még a sokat látott XXI. századi fogyasztót is. És a modern mérnököt, aki a szemöldöke felhúzása után érdeklődéssel fordul egy-egy ilyen lehetőséget rejtő megoldás után. Ezeket keressük.

Bár nem találni ilyen ötleteket minden műhelyben, fontos, hogy az innovációs szemlélet az utóbbi időben utolérte a kisebb vállalkozásokat is, és nem félnek egyedi megoldásokat keresni a gyártásban felmerülő problémákra. Ahogy a lapszámban megszólaló cégvezetők is elmondják, ez a versenyben maradás feltétele, a folyamatos termék- és technológiai innovációk nélkül a létjogosultságért kellene küzdeniük. Egy jó ötlettel a zsebünkben pedig rengeteg út közül választhatunk. Ha azonban nem egyedül vágunk bele a megvalósításba, inkubációs és pályázati programoktól kaphatunk segítséget. A magazinban annak jártunk utána, hogyan lesz egy ötletből termék, bízva abban, hogy egyre több újítás nőheti ki így a fiókot a jövőben. Elkalandozunk továbbá az űripar felé és a legmodernebb mobilitási fejlesztések irányába, inspirációnak pedig szeretnénk megmutatni a határterületekben rejlő lehetőségeket is. S, ahogy máskor, most sem hiányozhat a lapszámból némi külföldi kitekintés sem.

Gondolkodásra szeretnénk inspirálni olvasóinkat, hogy merjenek átlépni a klasszikus határokon, és merítsenek ötleteket más tudományterületekből is. A merész ötletek elsőre talán megvalósíthatatlannak tűnnek, azonban könnyen lehet, hogy tovább gondolásuk egy új technológiai fejlesztéssé vagy a piacon is értékálló termékké válhat. Bízunk benne, hogy a lapszámban megszólaló szakemberek véleménye és nézőpontjai új megvilágításba helyezik mindazt, ahogy eddig gondolkodtak az ötleteikről. Arra buzdítjuk tehát az olvasókat, hogy tegyék fel maguknak a megfelelő kérdéseket, tegyenek egy újabb lépést a megvalósítás felé, és bízunk abban is, hogy egy következő lapszámban már ezekről az új termékekről és technológiákról is hírt adhatunk.

A magazint az alábbi linken töltheti le PDF formátumban.

Letölthető fájlok
Asset 4