hirdetés
hirdetés

Csak kommunikációs trükk az elektrifikáció?

Bár az autógyárak sorra szelllőztetik azt az információt, hogy 10 éven belül átállnak kizárólag elektromos autók gyártásra, amikor a zöld szervezetek erre jogi garanciát kérnek, azt elutasítják. 

hirdetés

Miközben a sajtóban sorra szellőztetik meg a nagy autógyárak – Ford, Volvo, Jaguar Land Rover és a VW is a Mercedesszel együtt  – , hogy átállnak kizárólag elektromos autók gyártására az elkövetkezendő 10 évben, a német Daimler autógyártó elutasította két környezetvédelmi szervezet, a Greenpeace és a Deutsche Umwelthilfe követelését, miszerint a – Mercedes márkát is gyártó – Daimler, valamint a BMW és a Volkswagen tegyen jogi ígéretet arra, hogy 2030-ig befejezik a belsőégésű motoros járművek értékesítését.

A Greenpeace ügyvédje, Roda Verheyen a Volkswagenről beszélt. Azt mondta a wolfsburgi cégnek október végéig nyilatkoznia kell arról, hogy teljesíti-e követeléseiket. Amennyiben nem, a Greenpeace pert indít, mert a Volkswagen „fenyegetést jelent” – többek közt – „ügyfeleik életére és egészségére”.

 

(forrás: Euronews)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés