CMOS-technológiával szerelt mikroszkópkamerák
A CMOS- egyre inkább háttérbe szorítja a CCD-szenzortechnológiát a mikroszkópkamerák piacán.

A CCD-szenzorok kiváló képminőséget nyújtanak, ehhez kétség sem fér. Ez a Jenoptik CCD-szenzortechnológiás mikroszkópkameráira is igaz, azonban a Sony a képszenzorok egyik legnagyobb gyártójaként új mércét állított fel. Abbahagyták a CCD-szenzorok gyártását, és mostantól teljes mértékben az új generációs „back-illuminated” CMOS-technológiára összpontosítanak.

SpeedXTcore5 (CCD-) vs. NAOS (CMOS-) mikroszkópkamera összehasonlítása (forrás: Grimas)

Elérkezett tehát az idő a CCD- vagy hűtött CCD-mikroszkópkamerák lecserélésére. A Jenoptik új generációs mikroszkópkameráit már CMOS-technológiával szerelték fel, és hosszú távon rendelkezésre állnak. A német mikroszkópkamera-gyártó érzékeny, nagy felbontású kameráinak használatával bármely mikroszkóp modern, digitális mikroszkóp-munkaállomássá fejleszthető. A Jenoptik brand legfontosabb megkülönböztető jegye az úgynevezett Sharing Excellence, azaz közös előnnyé válik az IP-alapú biztonságos képfeldolgozási know-how, a tökéletes színinterpoláció és a zajcsökkentés.

Élőkép gyors képfrissítéssel

A Jenoptik Progres Gryphax és ProgRes széria-mikroszkópkamerái ragyogó, alacsony zajszintű képeket garantálnak. A Progres Gryphax kamerák emellett gyors képfrissítésű élőképet nyújtanak élvonalbeli CMOS-szenzoraiknak köszönhetően. Ezek a szenzorok pontos színreprodukciót és nagy felbontású képeket biztosítanak, valamint megbízhatóak, különösen a nagy fényintenzitású kontrasztmódszereknek köszönhetően.

Széria-mikroszkópkamera élvonalbeli CMOS-szenzorokkal

A pontos Jenoptik-színinterpoláció a különböző képalkotási technológiákkal együttvéve garantálja a kiváló képi eredményeket. A felhasználóbarát és intuitív mikroszkópkamera szoftvermegoldásai minden kamerához ingyenesen járnak. Ez teszi ideálissá a Jenoptik mikroszkópkameráit a tudomány, a kutatás és az ipar területén történő képfelvételhez, -elemzéshez és -feldolgozáshoz.

Felhasználási területek

Minőség-ellenőrzés Szemcseméret- és porozitáselemzés, hegesztési varratok vizsgálata és a gyártói folyamatok ellenőrzése.

Anyagtudomány Metallográfiai és ásványtani alkalmazás, fémek szövetszerkezetének vizsgálata, mennyiségi és minőségi mintaanalízis és dokumentáció.

Élettudomány Gyógyszeripari, patológiai, hematológiai, citológiai, genetikai, biológiai és kémiai vizsgálatok.

Bűnügyi technika Bizonyítékok biztosítása, a vizsgálatok dokumentációja és törvényszéki orvostani felhasználás.

Oktatás Oktatási és képző intézmények, laborok számára.

Előnyök
  • Pontos: nagy érzékenységű CMOS- és CCD-szenzorok a valódi, színes képekhez.
  • Időt takarít meg: az élő kép lehetővé teszi az optimális elhelyezést és fókuszálást.
  • Egyszerűen integrálható: a C (menetes) adapterrel minden mikroszkóptípushoz használható.
  • Rugalmas: a legkorszerűbb képfeldolgozó szoftver lehetővé teszi bármely operációs rendszerrel történő együttműködést (Windows, Mac vagy Linux).
  • Felhasználóbarát: tartalmazza a Jenoptik saját fejlesztésű szoftverét optimalizált munkafolyamatokkal, adatbázis-opcióval és ingyenes frissítésekkel, csatlakoztatható bármilyen PC-hez vagy notebookhoz.
  • Professzionális: USB 3.0 porttal, 2–20 megapixeles felbontással és felbontástól függően akár 60 fps képfrissítési aránnyal.
  • Költséghatékony: meggyőző ár-érték arány.