Bemutatta új telefonjait a Google
A Pixel és a Pixel XL immár tetőtől talpig a cégóriás fejlesztése.


A készülékek kialakítása elméletileg hűen tükrözi, hogy a jövőre nézve a vállalat milyen irányú fejlődést is előlegez meg a mobiltechnológiában.

A Pixel és a Pixel XL elnevezések két különböző méretre utalnak. A Pixel 5 colos (12,7 cm), a Pixel XL pedig 5,5 colos (13,97 cm) kijelzőt kap. Jellemzőiket tekintve nincs közöttük eltérés, például mind a ketten Snapdragon 821 processzorral és 12,3 megapixeles kamerával érkeznek.

A kamerák „zárkésésmentességet” ígérnek, és a különleges HDR+ (nagy dinamika tartomány+) móddal elméletileg még kiválóbb képeket lehet készíteni velük. A Google Photos nevű szolgáltatást gyakorlatilag „belesütötték” a telefonba; így minden fénykép a „felhőbe” kerül, így nem kell aggódni a tárhely miatt

A Pixel és a Pixel XL az első beépített Google Assistanttel rendelkező telefon. Ez azt jelenti, hogy csupán a home gomb hosszú lenyomásával elérhetjük a Google tudásgrafikonját (intelligens keresési rendszerét).

Mind a két mobilhoz az USA-ban előfizetéssel kizárólag a Verizonon keresztül lehet hozzájutni, illetve kártyafüggetlenül közvetlenül a Google-től is meg lehet vásárolni. Ebben az esetben a 32GB-os 5 hüvelykes kezdő modell ára 650 dollár (kb. 179 ezer forint).